Представителни военни подразделения ще вземат участие в честванията на рождението на Левски


Представителни военни подразделения ще вземат участие в честванията на рождението на Левски
Снимка: mоd.bg
17 Юли 2017, Понеделник


Вижте къде ще има представители на Българската армия

Автор: Десант

180-годишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски ще бъде отбелязана на 17 и 18 юли 2017 г. в цялата страна с поредица от прояви с участието на представителни военни подразделения на Българската армия, съобщават от Министерство на отбраната.

В центъра на тържествата, който ще е в родният град на Апостола – Карлово, на 18 юли от 21 ч на площад „Васил Левски“ ще се състои тържествен митинг-заря с участието на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада. 

Националният военен университет, който носи името на Васил Левски, е съорганизатор заедно с Община Велико Търново на поредица прояви. Наред със заупокойната молитва, която ще отслужи Негово високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий на 17 юли, ще бъде извършен и военен ритуал по полагане на венци и цветя. 

На тържествения концерт, който ще се състои на 17 юли от 20 ч. в парка на Военна академия „Г. С. Раковски“ в София, ще бъде изпълнена малко познатата оратория-реквием „Васил Левски“ на Боян Икономов.

На 18 юли почетни караули от Военноморските сили, 68-ма бригада „Специални сили“ и Сухопътните войски ще участват във военни ритуали и тържествени мероприятия по поднасяне на венци и цветя в градовете Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Шумен, Плевен, Асеновград, Ловеч, Казанлък и други населени места.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки