Започват съвместните тренировки в многонационалното учение „EAGLE SENTINEL 17“


Започват съвместните тренировки в многонационалното учение „EAGLE SENTINEL 17“
17 Юли 2017, Понеделник


Те се провеждат в рамките на четири дни на учебен полигон „Ново село“ и в тях участват над 800 военнослужещи от България, САЩ, Грузия и Гърция

Автор: Десант

Съвместните тренировки в рамките на многонационалното тактическо учение с бойни стрелби „EAGLE SENTINEL 17“ започват от днес, 17 юли. Те се провеждат в рамките на четири дни на учебен полигон „Ново село“ и в тях участват над 800 военнослужещи от България, САЩ, Грузия и Гърция.

Целта на учението е изграждането и усъвършенстването на способности при провеждането на съвместни операции, подобряване на оперативната съвместимост между въоръжените сили от страните-участнички, както и отработването на тактически бойни действия при провеждане на съвместни операции в многонационална среда.

От българска страна в учението участват: танков взвод от Центъра за подготовка на танкови специалисти – Сливен с танкове Т-72, 3-та самоходна артилерийска батарея от състава на 20-ти самоходен артилерийски дивизион в Ямбол със 122-мм самоходни артилерийски установки 2С-1 и самолети Су-25 от Базата за предно разполагане „Безмер“.

От състава на Сухопътните сили на САЩ в Европа ще вземат участие пехотен батальон, поддържащо подразделение, артилерийски взвод и авиационни формирования, въоръжени с бойни машини на пехотата М2А3 „Брадли“, 155-мм самоходни гаубици, хеликоптери АН-64 „Апачи“ и спомагателна колесна техника.

Гърция ще провежда тренировъчни действия с една пехотна рота с танкове „Леопард-2“, системи за ПВО ASRAD и хеликоптери AH-64 “Апачи“ и СН-47 „Чинук“.

Грузия ще се включи в съвместните тренировки с една пехотна рота с щатно въоръжение и екипировка.
 



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки