В Русе ще решават съдбата на Вития мост


В Русе ще решават съдбата на Вития мост
Снимка: „Дунав мост"
12 Юли 2017, Сряда


Той трябва да бъде съборен заради проект за изграждане на зона за отдих по крайбрежната ивица

Автор: Десант

Русенският архитект Роберт Алтънов инициира утре, 13 юли, среща – дискусия за съдбата на Вития мост в дунавския град и за запазването на паветата на паркинга до Съдебната палата.

Предстоящите ремонти ще бъдат обсъдени в Камарата на архитектите в Русе от 17 ч. Ще бъдат разисквани въпроси, свързани с начина на съхранение на паветата и представляват ли те недвижима културна ценност, както и необходимостта пасарелката да бъде съборена.

В общината на Русе отдавна текат процедури за няколко проекта за обновяване на града, от единия които предвижда любимото романтично място на русенци - Витият мост, да остане в историята заради разширяването на бул. "Придунавски".

Пасарелката, която се намира пред Гимназията по облекло, ще бъде съборена и на нейно място ще бъде изградена нова с още един кръг, за да бъде по-малък наклона при изкачване и слизане от нея, уточнява сайтът „Дунав мост". Новата конструкция предвижда и площадка за отдих и наблюдение на залезите на Дунава.



Всичко това е част от проекта за рехабилитация и изграждане на зона за обществен отдих по крайбрежната ивица в района на жп прелеза на речна гара до ул. „Мостова“. Общата стойност на дейностите е малко над 6 милиона лева без ДДС.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Христо Рътаров
17.01.2018 07:50:57
0
0
Роберт, Ицо Рътаров съм!
Ще ми е драго да те чуя и видя.
Имам връзка с Пешо!
Пиши ми на
hratarov@abv.bg
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки