Защо Нова ТВ цензурира изказване на Валери Симеонов за братя Домусчиеви


Защо Нова ТВ цензурира изказване на Валери Симеонов за братя Домусчиеви
04 Юли 2017, Вторник


Вицепремиерът ясно заяви в сутрешния блок, че ще постави пред Министерския съвет въпроса за нарушения на приватизационния договор за Българския морски флот. Цялата част от интервюто, касаеща сделката, бе изрязана от новините в обедните новини

Автор: Силвия Горанова

Новината, че лидерът на „Национален фронт за спасение на България” и вицепремиер по икономическата и демографската политика Валери Симеонов ще настоява за ревизия на приватизационния договор за Български морски флот на братя Домусчиеви беше пропусната от повечето от националните медии.

Цензура върху изказването му наложи дори и самата Нова ТВ. Интервюто с Валери Симеонов, излъчено в сутрешния блок на медията, не бе отразено нито в обедните, нито в централните новини. Не и тази част, свързана с БМФ.

Според вицепремиера, компанията на братя Домусчиеви KG Maritime Shipping не изпълнява условията в договора, който е сключила с държавата за приватизацията на Български морски флот.

Валери Симеонов заяви, че е поставил веднъж въпроса на заседание на Министерския съвет, но не е получил отговор. Той смята, че държавата трябва да обжалва решение на Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата, с който правителството се задължава да промени условията в договора и да заплати определена сума.

"Поставих въпроса за приватизцацията на Български морски флот от KG Maritime shipping, фирмата на братя Домусчиеви, които, след като са приватизирали 2008 година БМФ, са нарязали за скрап половината кораби. От персонал 2360 човека, които трябва да имат на десетата година - 2018 г., към момента те държат едва 124 работещи. И всичко това не е основание за прекратяване на приватизацията, можете ли да си представите?", каза Валери Симеонов.

Той добави, че не е получил отговор за това дали държавата е готова да плати 2,4 млн. лв., за да заведе дело във Върховния касационен съд (ВКС) и да обжалва решението на Арбитражния съд.

"Не трябва да оставяме решението такова, каквото е в момента, защото губим целия български морски флот. Губим го тотално", каза още Валери Симеонов.

Малко преди да засегне темата за БМФ, вицепремиерът коментира действията на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) и нейния началник инж. Милка Гечева, за която заяви, че ще поиска оставката ѝ.

"Не безсилен, а по-скоро саботиран се чувствам. Но аз не се отказвам лесно. Искам да напомня на нашите партньори, че все пак ние не сме от ГЕРБ. Ние сме самостоятелна политическа сила, която не е влязла в управлението, за да заеме определени постове и за да се кипри на тях и да се снима по коктейлите", заяви Симеонов по повод  казуса със заведение на плажната ивица, което се разпростира върху 1,3 дка, но е обявено като преместваем обект.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки