Как да не подпалим гората


Как да не подпалим гората
30 Юни 2017, Петък


Ето какво съветват от пазарджишкото МВР

Автор: Десант

От ОДМВР-Пазарджик предупреждават, че в жегите особена бдителност трябва да проявяват пастирите, пчеларите, ловците, туристите, собствениците на вилни и земеделски имоти, горските работници и дървосекачите, както и събирачите на билки, горски плодове и гъби, така че да избегнат пожар в гората.

Ето 7 основни правила, които трябва да се спазват при престоя ни на прохлада сред горската дъбрава:

1.Повишена пожарна опасност крие небрежното пушене. Хвърлянето на неизгасени фасове може да предизвика неконтролируема огнена стихия.

2.Не изхвърляйте  фасове от автомобилите, с които преминавате  покрай или през горски участъци.

3.Не изхвърляйте стъклени бутилки дори и пластмасови съдове – дефекти по тях могат да имат ефектът на лупа, което да доведе до запалване на сухи треви и растителни остатъци.

4.Не палете огън в гората освен на специално обозначените и устроени за това туристически места в близост до водоизточници – реки, потоци, чешми водоеми и др.

5.Никога не палете огън при наличие на вятър.

6.Разчистването на сухи клони и др. е забранено чрез изгарянето им, те трябва да се извозват на определените за това места.

7.Възпитавайте децата си на правилните действия при възникване на пожар и на основните правила за пожарна безопасност при излети в гората.

От пазарджишката полиция напомнят, че при откриване на признаци на пожар в гората трябва да се потърси най-бързата възможност за подаване на съобщение за пожар на телефон 112.
 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки