Наши цигани отидоха със златна карета за изписването на бебе от болница в Полша


Наши цигани отидоха със златна карета за изписването на бебе от болница в Полша
Снимка: tcz.pl
28 Юни 2017, Сряда


Те го ударили на песни и танци в ритъма на балканските хитове като във филмите на Кустурица

Автор: Десант

Български цигани втрещиха персонала и пациентите на болницата Tczewskie в полския град Тчев, разположен край левия бряг на река Висла южно от Гданск, появявайки се със златна карета и оркестър за изписването на бебе.

Както уточнява полският медиен портал tcz.pl, този понеделник, 26 юни, около 50 мургави наши сънародници пристигнали пред родилното отделение с пищна позлатена карета, теглена от два коня, а оркестърът им изкарал на прозорците и персонал, и пациенти.

"Имаше луди танци и песни, всички се забавляваха максимално като на сватба",  обяснява пред медията Даниел Добковски, служител на лечебното заведение, който успял да снима каретата.

Българите, както ги нарича изданието, били облечени в традиционни носии, а оркестърът свирел балкански ритми. Родителите на майката на новороденото дали на място благословията си за своя внук. танцувайки в ритъма на балканските хитове като във филмите на Кустурица.

Полският сайт коментира, че в България в по-малките етнически общности като ромските сватбите, кръщенетата и раждането на дете се отбелязват шумно.


В категории: Новини , Парадокси

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Мая
28.06.2017 21:06:35
1
1
Няма лошо.Това е добро-всеки нов живот трябва да се посреща така(можем само да вземем пример от тях)
.Но и е важно какво ще му дадем като родители,за да бъде една полезна и отговорна личност на тази земя.Дано това дете бъде!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки