Данъчният измамник Тихомир Тихолов от Сливен остава в затвора


Данъчният измамник Тихомир Тихолов от Сливен остава в затвора
19 Юни 2017, Понеделник


Върховните магистрати оставиха в сила решение на Апелативен съд – Бургас. Без промяна е и наказанието на съучастничката на Тихолов Диляна Бъчварова

Автор: Янко Крумов

Върховен касационен съд (ВКС) остави в сила решение на Апелативен съд –Бургас по делото срещу Диляна Бъчварова и Тихомир Тихолов от Сливен, признати за виновни за това, че са укрили данъчни задължения в особено големи размери. 

В продължение на три години - от 2007 г. до 2011 г., двамата, в качеството на управител и помощник-управител на „Ротира груп“ ООД–Сливен, са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения - общо в размер на 164 806.12 лв.

Двойката издавала само приходен касов ордер, а не фактури при направени от 15 свидетели парични вноски по сключени договори за строителство на апартаменти.

На подсъдимия е наложено наказание лишаване от свобода в размер на 5 г. и 6 м., което да търпи при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип, както и наказание конфискация на част от имуществото.

Съдът е привел в изпълнение по отношение на Тихолов определеното общо наказание от влезли в сила съдебни актове по две дела на РС – София, а именно най-тежкото от тях - лишаване от свобода за срок от 2 г. и 6 м, което да бъде изтърпяно отделно от настоящата присъда.

На Диляна Бъчварова е наложено наказание лишаване от свобода в размер на 3 години, което е отложено за изпитателен срок от 5 години.

Недоволни от решението на Апелативен съд – Бургас подсъдимите са го обжалвали пред Върховния касационен съд.

В съдебният акт на най-висшата инстанция се посочва, че укриването не на всички авансови плащания по договорите за строителство, а само на част от тях, но които са напълно достатъчни за покриване на критерия особено големи размери, се явява най-красноречивото доказателство относно наличието на пряк умисъл у подсъдимите.

Върховните магистрати са намерили жалбите на подсъдимите и оплакванията в тях за процесуални нарушения и липса на доказателства са неоснователни, а решението на Апелативен съд– Бургас правилно и законосъобразно.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки