Анемията може да бъде преборена изцяло с природни средства. Вижте как


Анемията може да бъде преборена изцяло с природни средства. Вижте как
18 Юни 2017, Неделя


Наша читателка предлага няколко уникални рецепти при анемия, спукана кост и кокоши трън, които е изпробвала върху себе си

Автор: Силвия Горанова

Стоянка Железчева от сливенското село Самуилово разполага с множество рецепти, споделени й от стари хора. Пред читателите на Десант тя разкри най-сполучливите от тях, тези, които е изпитала върху себе си и благодарение на които сега се чувства прекрасно.

Една вечер преди няколко години леля Стоянка получава силен кръвоизлив и я  откарват спешно до болницата с линейка. След множество изследвания лекарите установяват, че проблемът е следствие от кървяща язва на дванадесетопръстника.

Те са категорични, че възстановяването й ще отнеме поне година, понеже е изгубила доста кръв. Не й позволяват нито да става, нито да се храни, дни наред приема само вода. Нивото на хемоглобина й пада драстично. Изписват я с тежка форма на анемия и цял куп предписани лекарства.

Жената обаче решава да потърси лек и в народната медицинаЕто и рецептата, която й помага 2 месеца по-късно вече да е на крака и да забрави за анемията:

Вземат се корени от кръвен здравец – 2 супени лъжици. Слагат се в 600 г вода и се оставят да врат 10 мин. След като изстине, течността се прецежда и се пие по 100 мл преди ядене 4-5 пъти дневно, като всеки ден се прави нова отвара.

След ядене пък се взима по 1 супена лъжица 3 пъти дневно от следната смес: 1 кг мед, 100 г копривено брашно и 100 г пчелен прашец. Това продължава до изчерпване на цялото приготвено количество.


Първата отвара обаче се пие по-дълго. Когато изтече 1 месец от лечението с нея, отварата се приготвя вече с други пропорции: 3 супени лъжици корени от кръвен здравец и 1 литър вода. Начинът на приготвяне е същият, като течността вече се пие не в определена доза, а вместо вода през целия ден.

Преди години леля Стоянка е налегната и от други неволи – започва да я наболява доста сериозно китката на дясната ръка. С времето болката става нетърпима. Стига до там, че дори палецът й да трепне лекичко, болката се разпространява по цялата ръка. И волю-неволю Стоянка тръгва по болници. Отникъде не вижда помощ. Един ортопед й казва, че това вероятно е резултат от изтощено сухожилие и се налага да й направят операция на ръката.

Преди да се подложи на тази интервенция, жената отива при един лечител, който, след като поглежда рентгеновата снимка на ръката, й открива, че има пукната кост в резултат на падане.

И й препоръчва лечение с отвара от тетра (смрадлика), в която се добавя и шепа морска сол. Процедурите се правят петнадесет поредни вечери преди лягане. Болното място се потапя в солената отвара - толкова гореща, колкото може да се понесе, и се държи, докато изстине. После болното място се намазва  с подходящ крем.

Стоянка сподели една също доста лесно изпълнима рецепта за лечение на кокоши трън. Прилага я още като ученичка, но положителният й ефект помни с подробности и днес, тъй като проблемът е бил страшно голям и болезнен.

Болният крайник се поставя в топла сапунена вода, държи се няколко минути, докато водата изстине и самият израстък омекне. С бръснарско ножче се изрязва внимателно мъртвата тъкан, за да се направи по-достъпен кокошият трън за лекарството.

Взема се суров картоф и от него се отрязва едно тънко резенче. Поставя се на мястото и се превързва. Държи се, докато изсъхне. След това резенът се сменя.
По думите на Стоянка процедурата е леко болезнена, тъй като се усеща, как картофът „изтегля“ течност от израстъка. Преди още да успее да използва целия картоф и вече нямало и помен от кокошия трън.


В категории: Новини , Здраве , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки