Започна процедурата за изработване на ОУП на община Поморие


Започна процедурата за изработване на ОУП на община Поморие
13 Юни 2017, Вторник


От 2005 г. насам приемането на Общия устройствен план е многократно възпрепятствано и към момента курортният град все още не разполага с такъв

Автор: Силвия Горанова

На днешното си редовно заседание Общински съвет – Поморие единодушно даде съгласие да се възложи изработването на задание за проект за изменение на Общ устройствен план (ОУП) на община Поморие.

Поради редица причини, от 2005 г. насам приемането на ОУП е многократно възпрепятствано и към момента курортният град все още не разполага с такъв

Преди 12 години Министерството на регионалното развитие и благоустройството възлага изработването на проект за изменение на ОУП. След необходимите съгласувателни действия 2 години по-късно планът е приет, но не е одобрен от тогавашния Общински съвет.

Промени в Закона за Черноморското крайбрежие  и въвеждането на екологичната мрежа „Натура 2000” завишават изискванията и налагат актуализация на вече изработения план.  Следва четирикратна отрицателна оценка от Министерството на околната среда и водите и през 2015 г. е постановено решение за прекратяване на процедурата за „Изменение на ОУП на община Поморие”.

В средата на миналата година беше сключено ново споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, по силата на което община Поморие ще бъде финансово подпомогната за изработване на задание за опорен план за проект на Общ устройствен план.



В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки