Обвинените в грабеж полицаи остават за постоянно в ареста


Обвинените в грабеж полицаи остават за постоянно в ареста
Снимка: БТВ Полицаите влязоха в съдебна зала с покрити лица
13 Юни 2017, Вторник


Ако бъдат признати за виновни, Петър Асенов и Стефан Модев може да получат наказания от 5 до 15 години затвор, а имуществото им да бъде конфискувано напълно

Автор: Янко Крумов

Обвинените в грабеж полицаи Петър Асенов и Стефан Модев са продали по-голямата част от контрабандните цигари, преди да ги спипат техни колеги. Това съобщи пред журналисти извън съдебната зала прокурорът по делото Анна Викова.

Двамата полицаи бяха задържани вчера за 72 часа заради грабеж.

Прокуратурата поиска днес постоянното им задържане под стража тъй като има опасност те да се укрият. Ако бъдат признати за виновни, Асенов и Модев може да получат наказания от 5 до 15 години затвор, а имуществото им да бъде конфискувано напълно.

Петър Атанасов е служител на Криминалната полиция, а Стефан Модев – на Общинската. Двамата разбрали за нелегално контрабандно депо в южната промишлена зона на Пловдив и решили да се възползват. Нападнали и вързали контрабандист на цигари, натоварили голямо количество от стоката в свой автомобил и изчезнали.

При грабежа те са употребили сила и заплахи, потвърди прокурор Викова.

На Стефан Модев е повдигнато и второ обвинение за това, че не е спазвал правилата за съхранение на иначе законно притежавано огнестрелно оръжие.

"Фактът, че са полицаи засега не отежнява делото в предвидените квалификации по Закон, но е адекватно да се вземе предвид от съда, тъй като полицейските органи са призвани да пазят правата на хората", коментира прокурор Анна Викова.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки