Сигнал за бомба изпразни училище в Приморско


Сигнал за бомба изпразни училище в Приморско
Снимка: Община Приморско
07 Юни 2017, Сряда


Овчарка на име Джери надуши опасното устройство, скрито в автомобил

Автор: Десант

Сигнал на телефон 112 за поставено взривно устройство евакуира учениците от СУ „Н. Вапцаров“ в Приморско. Това бе част учение, целящо да проиграе как да реагират децата при сигнал за бомба.

Учението започна с дълго и продължително биене на звънеца, даващо знак за извънредна ситуация. Без паника учениците напуснаха класните стаи и се строиха в двора, където полицаите направиха показна демонстрация.

Най-напред те се убедиха, че в класните стаи не е останало нито едно дете и че всички са на безопасно разстояние. След това на помощ се притекоха и служители на Гранична полиция със специално обучено куче.

Немската овчарка на име Джери  щателно претърси "заподозрения" автомобила и след като надуши опасното устройство,  реагира пасивно, като седна пред него. Реакцията на кучето по този начин показва, че взривното устройство е поставено на по-високо място, обясниха полицаите.

След тази демонстрация местните полицаи накараха част от децата да оставят ученическите си раници на земята, а между тях поставиха раница с „взривно вещество”. Кучето Джери отново показа уменията си,  като за няколко секунди откри „опасната“ раница и легна пред нея. „Бомбите“ бяха обезвредени, а учениците научиха един безценен урок – как да се държат, ако попаднат в опасна ситуация като сегашната.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки