Димитър Бербатов предаде страната си в най-трудните за нея спортни моменти


Димитър Бербатов предаде страната си в най-трудните за нея спортни моменти
05 Юни 2017, Понеделник


Роденият от българска майка и подготвен като спортист от български треньори футболист, който отказа да играе в националния отбор на България, сега хока родители

Автор: Александър Ченгер, Департамент по спорт при СУ

На 4 юни вестник "Стандарт" публикува дописка, озаглавена „Бербатов хока родители простаци”.

Нека припомним на по-младото поколение кой е Димитър Бербатов. Талантлив младеж, роден от българска майка. Подготвен и оформен като спортист от български треньори. Държавата, която го е отгледала, му даде шанс да израства в световни професионални отбори. Със спортнотехническите прояви по футболните терени той създаваше чувство на гордост и самочувствие на всички българи.

Но дойде време Бербатов да се реваншира на страната си. И той го направи с нагло самочувствие - „отказвам да играя в националния отбор на България въобще". Предаде връстниците си. Предаде сънародниците си. Предаде страната си в най-трудните за нея спортни моменти.

Във военно време, ако си положил войнишка клетва, такова действие се разрешава по бързата процедура - екзекуция. За мирно време още в началото на неговото дезертьорство, предложих в оформящия се правилник за спорта и Комисията за младежта и спорта в Народното събрание, да приемат „спортисти, отказващи да участват в националинте отбори на страната, да нямат право да работят педагогическа работа на територията на държавата".

Но реакция никаква. Което окуражи и други наши елитни спортисти да проявяавят такъв непукизъм към измъчените ни сънародници, които жадуват за кумири, които да ги обединяват.

Ежедневните информации в медиите и телевизионното облъчване на населението с позьорството и лигавенето на Димитър Бербатов неволно ме върна в ученическите години, когато учителката ни по български език - госпожа  Баръмова, ни продиктува: „Деца, запишете и запомнете: „Вълкът козината си мени, но нрава не!".

Бележка на редакцията: В цитираната от Александър Ченгер публикация в "Стандарт" се казва: „Звездата на българския футбол Димитър Бербатов влезе в ролята на педагог за възрастни по време на детски футболен турнир. Финалът, който се проведе на "малкия Академик" зад хотел "Плиска", предизвика дивашки изпълнения сред родителите по трибуните. Псувните и обидите възмутиха Бербатов, който по традиция награждава победителя в състезанието. Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" тегли лекция по темата по време на церемонията".


В категории: Спортен дух , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки