Борисов поздрави Зоран Заев за избирането му за премиер на Македония


Борисов поздрави Зоран Заев за избирането му за премиер на Македония
01 Юни 2017, Четвъртък


Българският министър-председател подчерта, че избирането на новото македонско правителство е дългоочаквана стъпка в преодоляването на политическата криза в страната

Автор: Десант

Премиерът Бойко Борисов поздрави Зоран Заев за избирането му за министър-председател на Република Македония. Двамата проведоха телефонен разговор, в който участва и македонският президент Георге Иванов.

„Личните ми срещи с Вас, г-н Заев, ми дават основание да вярвам, че заедно можем да работим за укрепване на добросъседските отношения между нашите две държави и за доближаване на Република Македония до преговорите за присъединяване към Европейския съюз“, отбеляза премиерът Борисов.

Той подчерта, че избирането на новото македонско правителство е дългоочаквана стъпка в преодоляването на политическата криза в страната.

Министър-председателят Борисов приветства решимостта както на президента Иванов, така и на новия премиер Заев за започване на необходимите реформи в страната и пожела успех в тяхното осъществяване.

„Тази стъпка ще даде европейска перспектива пред Република Македония“, заяви Борисов по време на разговора си със Зоран Заев и Георге Иванов.


В категории: Политика , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки