Шефът на софийското онко нанесъл щети на болницата за близо 2 милиона лева


Шефът на софийското онко нанесъл щети на болницата за близо 2 милиона лева
25 Май 2017, Четвъртък


Срещу д-р Валентин Ангелов вече има повдигнато обвинение за безстопанственост

Автор: Силвия Горанова

Специализираното звено „Антикорупция“ към Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем д-р Валентин Ангелов - изпълнителен директор на „Специализирана болница за активно лечение по онкология” ЕАД - гр. София за безстопанственост, от която за болницата са последвали щети в размер на 1 901 561, 86 лева – престъпление по чл. 219 ал.1 от НК, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че в периода 2013 г. – 2015 г., под ръководството на д-р Ангелов са били провеждани обществени поръчки за доставка на лекарства.

Директорът на болницата е допуснал да бъдат заплащани доставки на лекарствени продукти, на цени по-високи от най-ниските договорени в една процедура.

Установено е, че са заплащани доставки на лекарствени продукти, отпаднали от позитивния лекарствен списък, както и лекарствени продукти на цена, по-висока от пределната цена, посочена в позитивния лекарствен списък и от реинбурсната, заплащана от НЗОК.

От болницата са били заплащани лекарствени продукти с изтекъл срок на годност, а такива въобще не е трябвало да бъдат приети и заплатени. Заплащани са лекарства с намален остатъчен срок, за които се е дължала неустойка, съгласно уговореното в договорите с доставчика, но неустойка не е била начислена и заплатена.

Д-р Ангелов е с мярка за неотклонение “Подписка“.

Разследването е започнало през 2015 г. по сигнал на ДАНС.

До настоящия момент са разпитани 80 свидетели. Назначена и изготвена е комплексна съдебна експертиза.

Малко по-късно днес се очаква говорителят на главния прокурор и ръководител на СЗО „Антикорупция“ към СГП – г-жа Румяна Арнаудова да даде брифинг, на който ще изложи допълнителни подробности около повдигнатите обвинения на д-р В. Ангелов.


В категории: Новини , Разследвания , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки