Видели врачанци от софиянци, па ги задминали


Видели врачанци от софиянци, па ги задминали
Снимка: bulnews.bg
Ключови думи: синя зона, Враца, цени
18 Май 2017, Четвъртък


Синята зона в балканския градец струва колкото в столицата. А за да е още по-голяма работа - във Враца ще работи денонощно 

Автор: Дина Харизанова

На принципа "Видяла жабата, че подковават вола, та и тя вдигнала крак" и във Враца от днес вече има синя зона. 

Видели врачани, че в столицата синята зона е 2 лева и хоп - какво ще му се чудят и маят, и те въвели такса от 2 лева. Не стига това, ами решили да са още по-голяма работа от софиянци, и направили платеното паркиране денонощно!

Туй, че в София синята зона работи до 19 ч., в събота - до обяд, а в недея престоят в нея е без пари, много важно! Да не отваряме дума, че в столицата има и зелена зона в центъра, където пък се плаща само по левче. Левче струва и паркирането в синята зона в Бургас, която също "функционира" до 19 ч. и е безплатна в почивните дни.

Пловдивчани също плащат по-малко от врачани - по 1,50 лв. за час престой в синя зона. 

Най-безметежни са варненци, които все още си нямат такъв лукс като платено паркиране в синя зона. Процедурата там по избор на изпълнител, който да разработи системата за управление на платеното паркиране във връзка въвеждането на зоната в морския град, приключи през март.

Вероятно тази година все пак Варна ще бъде разграфена на сини паркоместа. И когато това стане цената ще е 2 лева, но само за първия час. Сетне ще се плаща по левче.

Всеки в България е чувал израза „Във Враца гарга не каца", с който шегобийците закачат врачани. Май скоро освен гарги, и автомобили няма да доближават най-големия град в Северозападна България, в чийто Балкан нейде "по скали и орляци" се белеят Ботевите кости.




В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки