Валери Симеонов: Медийната среда в България е нечистоплътна


Валери Симеонов: Медийната среда в България е нечистоплътна
18 Май 2017, Четвъртък


Лидерът на НФСБ и вицепремиер по икономическата и демографската политика ще заведе дело срещу вестник „Сега“ за тенденциозно изопачаване на думите му

Автор: Севдалина Пенева

Медийната среда в България е нечистоплътна, а от медиите се възползват определени политически сили и икономически кръгове. Пример за това е шумният медиен скандал със снимката на вече бившия заместник-министър на регионалното развитие Павел Тенев в музея на восъчните фигури „Гревен“ в Париж, правена преди десетина години и взета от личния му профил във Фейсбук.

Това заяви на извънреден брифинг в сградата на Областна управа в Бургас вицепремиерът по икономическата и демографската политика и лидер на „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов“.

От този „скандал“ се опитва да се възползва БСП, от там преекспонираха нещата в търсене на политически дивиденти, добави Валери Симеонов.

Той заяви, че ще заведе дело срещу вестник „Сега“, който в дописка по темата от 17 май преиначил думите му в телефонен разговор и тиражирал цитата за „майтапчийските снимки от "Бухенвалд" – думи, които Симеонов не е изричал.

Грешката ми е, че досега съм се отнасял винаги с доверие към всички медии, разчитал съм на тяхната добронамереност и не съм отказвал интервю на нито един журналист. За което сега съжалявам.

„Съжалявам и, че се стигна до оставката на Павел Тенев – един млад и изключително подготвен професионалист. Уверявам ви, малко са такива добри специалисти като него, които ще си зарежат бизнеса и фирмите и ще се съгласят да работят за по-ниска заплата, за държавата. Той го направи. Напусна фирмите си, напусна работата си, за да стане жертва на измислен скандал. Смятам обаче, че ще може да се справи с тежката ситуация, в която в момента той и семейството му се намират, лично аз ще му помагам с каквото мога“, категоричен е Валери Симеонов.

На журналистически въпрос как би реагирал, ако има настояване и той да подаде оставка, Валери Симеонов отговори така: "Мога да говоря за оставка единствено, ако тя ми бъде поискана от моите партньори в "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, или от коалиционния партньор ГЕРБ."

Вицепремиерът даде брифинг за медиите от Бургас, където е на посещение във връзка с туристическия сезон.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
MUNCHO
19.05.2017 15:58:32
0
0
SLED KATO B.S.P. NEPREKASNATO TVARDI 4E BILA,,LJAVA,,I ,,SOTZIALNA,,PARTIJA,ZASHTO NE SE ZAEME S
RESHENIJETO NA PROBLEMITE NA XORATA,A SE ZANIMAVA S POPULIZAM I S,,LOV NA VESHTITZI! TO4NO TE
LI SE SMJATAT ZA ,,MORALNI STOZERI,,?! TARSJAT ,,POD VOLA-TELE,,ILI ISKAT DA SI DOKARAT,,N A BJAL KON,,-D.P.S. ZA PARTNJOR I BALANSJOR VAV VLASTA?!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки