Корнелия Нинова чисти екипа си, търси си нови и предани хора


Корнелия Нинова чисти екипа си, търси си нови и предани хора
14 Май 2017, Неделя


Това заяви Михаил Миков в студиото на предаването „Комбина” по Нова ТВ

Автор: Десант

Петима депутати бяха отстранени от изпълнителното бюро на БСП, за да не съвместяват партийни и парламентарни постове. Предложението за това е на председателя Корнелия Нинова.

Въпреки че се видя вътрешната опозиция в левицата, предложението бе прието на инфарктен пленум.

Преди дни стана ясно, че се очаква лидерът на социалистите Корнелия Нинова да предложи депутати от парламентарната група да напуснат Изпълнителното бюро на партията. Ако искат да останат в партийното ръководство, ще трябва да се откажат от мястото си в Народното събрание.

„В момента върви разчистване на екипа на Корнелия Нинова. Тя търси нови и верни хора, иска да извади знакови фигури от Изпълнителното бюро под етикета „Разделяне на функциите”. Това е формалният мотив. Но очевидно някои са по-равни, защото ще запазят и парламентарните функции, както и функциите в изпълнителното бюро. Едни хора остават, а други не”, заяви бившият лидер, загубил от Нинова, Михаил Миков в студиото на предаването „Комбина” по NOVA.

Така от бюрото с внушително мнозинство и явно гласуване на пленума бяха изпратени Красимир Янков, Стоян Мирчев, Иван Ченчев, Весела Лечева и Александър Симов.

На тяхно място Нинова предлага да влязат кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, бившите депутати от Пловдив Атанаска Тенева и от Варна Апостол Димитров.

В същото време обаче няколко депутати запазват и партийните си постове в ръководството.
Те са самата Корнелия Нинова, Стефан Данаилов, Драгомир Стойнев, Крум Зарков и Валери Жаблянов.


Мястото си в бюрото запазва и Кирил Добрев. Той обаче заявил готовност да напусне парламента.

Делегатите гласуваха тайно новите попълнения. Интригата бе оставена за накрая, когато отново с таен вот се разпределиха позициите на заместник-председателите и секретарите. Именно там бе възможно предложения на Нинова да не минат и така лидерът да се окаже бламиран от Националния съвет.

В крайна сметка съветът избра Кирил Добрев, Деница Златева, Владимир Москов и Стефан Данаилов за заместник-председатели на партията.

Стефан Данаилов ще е заместник-председател на БСП по публични политики, Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов - по местна власт, Кирил Добрев по партийната дейност, а Деница Златева по международна политика. Вяра Йорданова бе избрана на секретар на партията. 

До момента единственият заместник на Корнелия Нинова бе актьорът и депутат Стефан Данаилов.

Самата Нинова не коментира предложението си, нито напрежението, но за сметка на това избра да хвърля упреци за пореден път срещу ГЕРБ и Обединените патриоти.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки