Зловещи слухове около откритата в сливенско село човешка глава


Зловещи слухове около откритата в сливенско село човешка глава
09 Май 2017, Вторник


Местните жители отново скочиха срещу интерната в Драгоданово. Подозират връзка с инцидента

Автор: Дина Харизанова

На ужасяваща находка се натъкнали деца от сливенското село Драгоданово. Те попаднали на човешка глава, докато играели в безстопанствена сграда. Вече трети ден населеното място е сковано от ужас, а неяснотите около случая раждат зловещи слухове. 

Още повече, че до 9 май официална информация в сводката на МВР липсваше. От полицията потвърдиха, че в момента тече разследване, но едва когато родители на децата, открили човешката глава, са се свързали с местните медии в Сливен.

Според органите на реда става въпрос за нещастен случай. Преди два дни жител на селото паднал в изоставен имот, като починал от естествена смърт.

Пред „Сливен прес“ от полицията уточняват, че трупът е престоял известно време там и е бил разръфан от бездомни кучета.

В Драгоданово обаче се съмняват, че в инцидента може да е намесен възпитаник на местния интернат, което органите на реда прикриват.

Само преди месец в „Десант“ подробно описахме какви нередности се случват в социално-педагогическото учебно заведение, за които е сезирана и районната прокуратура в Сливен.

В края на миналата година жителите на селото поискаха социално-педагогическият интернат, в който са настанени непълнолетни с противообществени прояви, да бъде затворен.

През медиите те разказаха, че младежите, които не би трябвало да напускат интерната, често излизат и ги тормозят, извършват кражби или замерят с камъни минаващите.

Пред „Десант“ досегашният  директор на интерната Стефан Иванов, напуснал поста по здравословни причини, уточни, че проблемът е още по-дълбок. Обществена тайна това, че учениците ходят по къщите в селото и под предлог, че помагат с нещо на собствениците, биват използвани сексуално.

Знае се и че много от драгоданчани се занимават със сутеньорство. Така че гледат на възпитаниците на интерната не като на ученици, а като на плът за задоволяване на похотливи намерения.

Така че е много вероятно някой ученик или ученичка да е имал вземане-даване с мъртвия мъж непосредствено преди смъртта му – казват местните жители.

Самият факт, че в момента изпълняващ длъжността директор на интерната е Марин Маринов, който е бивш полицай от ДАНС и на практика неправомерно заема този пост, кара хората да подозират, че е наместен на тази позиция, за да прикрие нередностите, които се вършат зад стените на това учебно заведение.

Така че не се знае каква е истината за намерената от децата човешка глава и дали някога ще излеле наяве. Или това ще си остане поредният невинен "нещастен случай".



В категории: Новини , Разследвания

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Anonimen
11.05.2017 09:09:59
0
0
Абе спрете да пишете глупости първо разберете калва е точно истинаса след това пишете глупости и меверни неща
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки