До края на седмицата президентът ще възложи мандат за съставяне на правителство


До края на седмицата президентът ще възложи мандат за съставяне на правителство
24 Април 2017, Понеделник


Държавният глава е заявил, че споделя стратегическите приоритети, залегнали в програмата на "Обединени патриоти" 

Автор: Десант

Президентът Румен Радев ни информира, че възлагането на мандат ще стане до края на седмицата. Това каза съпредседателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов след консултациите с президента Румен Радев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„За преговорите с ГЕРБ, не мога да дам срок. Преговорите продължават и днес, ще положим усилия до края на месеца да имаме изцяло подписано споразумение, както и въпросите с разпределянето на властовите позиции", обясни лидерът на НФСБ.

"За оградата по границата той заяви, че ще потърси допълнителна информация и че ще има възложени проверки”, оповести Валери Симеонов. Той посочи, че е изразил своята лична позиция, че на места оградата е едноредова, тъй като времето е напредвало и са взели решение там, където условията не позволяват двуредова, да се ускори изграждането на единична. „Дотук няма никакви доказателства за злоупотреби“, подчерта той.

По думите му, срещата на патриотите с Румен Радев е преминала в доброжелателен дух, с много голям процент на съвпадение на тезите и разбиранията на коалицията. "Радев ни поздрави за смелостта за съставянето на правителство в коалиционен формат“, изтъкна Симеонов. Президентът е декларирал, че разбира отговорността, която патриотите поемат и е споделил, че след като се е запознал с тяхната програма и със стратегическите приоритети в периода 2017-2021 г., е заявил, че споделя всички тези приоритети. 

Във вторник държавният глава ще продължи консултациите с представителите на парламентарната група на "БСП за България" и с тези на ГЕРБ.


В категории: Новини , Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки