Български запасни офицери ще провеждат безплатно военно-патриотично обучение


Български запасни офицери ще провеждат безплатно военно-патриотично обучение
Снимка: zakazanlak.bg
22 Април 2017, Събота


Курсът ще се води в средните училища и включва 9 теми, свързани с история на Българската армия, основи на стрелбата, военни игри, военна топография и въоръжението в нашата войска

Автор: Десант

Български запасни офицери започват провеждането на безплатно военно-патриотично обучение в срединте училища. В момента то е договорено да започне от новата учебна година в областите Стара Загора и Плевен, в ход са преговори в Хасково.

Новината съобщи на пресконференция в клуба на БТА Митко Попов, офицер от резерва и управител на Клуб " Приятели на армията" в Стара Загора.

Клубът е сформиран от Национално сдружение „Българска зора“.

Оз. военните предвиждат военно-патриотичното обучение да е с продължителност от 34 учебни часа, в които да се разглеждат 9 теми, свързани с история на Българската армия, основи на стрелбата, военни игри, военна топография и въоръжението в нашата войска. Преподаватели ще бъдат офицери от запаса, членове на Национално сдружение „Българска зора“ и Асоциация на сухопътните войски.

Обучението да бъде включено в програмата „Твоят час“ на МОН. Клубът има регистрация в министерството, както и подписан меморандум с командването на Втора механизирана бригада за съвместна дейност, посочи Митко Попов.

Според Пламен Петков, ръководител на младежката секция в Клуб „Приятели на армията", има изключително голям интерес от младежи между 18 и 26 години за участие в обучението. Само през април три старозагорски гимназии са обявили желание за участие в програмата.




В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Лъчезар Лазаров-о.р бивш препо
23.04.2017 09:34:37
0
0
До тук много добре.Нататък обаче е по- трудно.В НВО у нас е натрупан много опит и е добре да се ползва.Тези, които през 1984г. намериха правилното решение още са живи и могат да са полезни.Това , което научавам е радостно, добро донякъде, но не е достатъчно оптимално за да се очаква добра ефективност от провежданото по описания начин обучение.Нищо, че интересът към него е голям.Голям е защото то е необходимо.Това не значи, че каквото и да се прави ще е ефективно.Не е достатъчно да си офицер и да си мислиш, че си готов за това.Има още доста неща, които ако не ги познаваш и още по-лошо не ги съзнаваш нищо няма да се получи.Поздравления за пробива и успех.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки