От утре: Първи стъпки в оформянето на коалиционно споразумение между ГЕРБ и ОП


От утре: Първи стъпки в оформянето на коалиционно споразумение между ГЕРБ и ОП
20 Април 2017, Четвъртък


Докато не постигнем съгласие, няма как да кажем повече подробности, заяви Делян Добрев след днешната преговорна среща с патриотите

Автор: Силвия Горанова

Надявам се другата седмица да приключим с коалиционното споразумение - заяви Делян Добрев след края на поредната преговорна среща между ГЕРБ и "Обединени патриоти - НФСБ, "Атака" и ВМРО" (ОП).

Обсъдихме структурата на коалиционното споразумение, начинът за вземане на решения. Нямаме разминавания в темите, които коментирахме, посочи Делян Добрев.

Утре ще имаме първия чернови вариант на коалиционното споразумение и ще продължим с преговорите. Докато не постигнем съгласие по коалиционното споразумение няма как да кажем повече подробности. В коалиционното споразумение има структура на Министерски съвет, но на този етап нямаме окончателно прието между страните коалиционно споразумение, посочи той.

Добрев припомни, че в стратегическия документ на двете формации - от 21 страници, се посочва, че правителство се съставя за четири години и нито един от партньорите в него няма самоволно да подава оставка.

От своя страна лидерът на Атака Волен Сидеров обясни, че преговорите между ГЕРБ и ОП продължават и утре.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки