Ще свалят обратно санираната изолация на блок в Хасково


Ще свалят обратно санираната изолация на блок в Хасково
Снимка: Фейсбук
07 Април 2017, Петък


Оказва се, че обновяването на сградата е започнало без строително разрешение

Автор: Десант

Публикации във "Фейсбук" извадиха на светло нередности около санирането на сдобилия се вече със скандална слава блок 32 в хасковския квартал "Орфей".

Обновяването на сградата бе спряно, тъй като се оказа незаконно. Оказва се, че бургаската фирма, спечелила поръчката за санирането на този обект, е започнала работа без строително разрешение. Това оповести главният архитект на Хасково Деляна Панайотова.

Подробности за куриозния случай разкрива зам.-кметът Евгени Консулов. По думите му проектът е одобрен, но не е издадено строително разрешение. Документи с искане за това стоителите са внесли в общинската администрация преди дни, но за издаването на разрешителното било нужно още време.

Още в миналия петък общинарите са предупредили техническия ръководител да преустанови дейността до издаване на строително разрешение, но при проверка в началото на седмицата било установено, че работата на обекта продължава с пълна сила.

Веднага била сезирана Инспекцията по труда и РДНСК. Трудовите инспектори направили проверка още в понеделник. Те заварили осем работници, покачени на скелето, които обаче били без каски и затова им били съставени актове. Иначе имали редовни трудови договори и затова глобата им няма да е повече от 200 лева. 

Проверяващите установили също, че обектът не е обезопасен и ограден и са издали предписание това да стане в едноседмичен срок.

По закон поставената незаконно изолация трябва да се свали и блокът да се върне в първоначалния си вид, докато не се издаде разрешение за строеж.

Живущите в него обаче са силно притеснени, тъй като покривът е разкрит и се извършват вече ремонтни дейности по него. Тези, чиито апартаменти са на последните етажи, се опасяват, че ако завали дъжд, може да се наводнят.

Общинарите ги успокояват, че в договора има клауза, според която строителят е длъжен да обезопаси жилищата им.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки