Японските туристи луднаха по тракийското ни културно-историческо наследство


Японските туристи луднаха по тракийското ни културно-историческо наследство
03 Април 2017, Понеделник


Интересът към България се е увеличил след гостуването на изложбата на тракийските съкровища в Страната на изгряващото слънце

Автор: Десант

Японските туристи са силно заинтригувани от възможността да посетят България и на място да се запознаят с шедьоврите на тракийската култура. Това стана ясно от срещата на министъра на туризма Стела Балтова с председателя на Бизнес асоциация Япония – Югоизточна Европа Кихачиро Нишиура, за която информират от Министерството на туризма.

Интересът към страната ни се е увеличил след гостуването на изложбата на тракийските съкровища в Япония. В момента японските туристи идват основно за посещение на фестивала на розата. Министър Балтова изтъкна, че България е известна в Япония с киселото мляко, българската роза и Котоошу.

Кихачиро Нишиура допълни, че планират при организиране на събития в японската страна, свързани с културата и историята на България, същите да бъдат популяризирани в социалните медии с цел привличане на повече млади хора.

Той обяви, че се планира през следващата година Balkan Japan Bowl да се проведе у нас. За първи път това мероприятие е организирано в Америка, но сега погледите са насочени към Европа. Тази година се е състояло в Белград, Сърбия на 26 март. Основната цел е да се помогне на студенти от Балканския полуостров да научат повече за Япония като страна - история, култура, език чрез различни културни и спортни дейности. Събитието се провежда под егидата на нейно височество принцеса Хисако Такамадо, която е почетен патрон на Japan Bowl.

На срещата стана още ясно, че японската телевизия BS 12-Twellv иска да направи безплатна медийна туристическа програма за България с цел увеличаване броя на туристите. Тя се следи от 40 млн. домакинства. Предвижда се излъчване на 4-минутна рубрика, която да е насочена 40-60 годишните японци, които най-много пътуват в чужбина. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки