Фотоизложба за Гена Димитрова за честването на 45-годишнината на Българския културен институт в Братислава


Фотоизложба за Гена Димитрова за честването на 45-годишнината на Българския културен институт в Братислава
03 Април 2017, Понеделник


Това събитие ще даде началото и на програмата по повод българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. и отбелязването на 10 години от членството на страната ни в ЕС

Автор: Десант

Тази година се навършват 45 години от основаването на Българския културен институт в Братислава. За цялото това време този институт се е утвърдил със сериозно присъствие в словашката столица, привлякъл е многобройни почитатели на българската култура и е направил немалко за популяризирането й, съобщават от Министерството на културата.

За отбелязването на юбилейната му годишнина е изготвена мащабна програма, която включва поредица от интересни събития и арт изяви през цялата година. На 4 април 2017 г. ще се състои най-значимото събитие по този повод, с което ще бъде дадено началото и на културната програма по повод българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. и същевременно ще бъде отбелязана и 10-годишнината от членството на страната ни в ЕС. 

То ще премине под наслов „Гена Димитрова – безсмъртната оперна дива, прославила България по цял свят”, като в престижната зала „Дворана” на Министерството на културата на Словашката република в присъствието на служебния български културен министър Рашко Младенов ще бъде открита фотоизложбата „Гена Димитрова в оперни роли” и ще бъде организиран тържествен концерт на оперни изпълнители от Софийска опера и балет – ученици и последователи на школата на незабравимата певица.

В рамките на работното си посещение в Братислава министър Младенов ще проведе и срещи и разговори със словашки партньори за обсъждане на  натрупания опит от Словашкото председателство на Съвета на Европейския съюз.


В категории: Новини , Нашенци зад граница

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки