Христиан Митев – важният балансьор на „Обединените патриоти” в Бургас


Христиан Митев – важният балансьор на „Обединените патриоти” в Бургас
23 Март 2017, Четвъртък


Депутатът от 43-ото Народно събрание се отличи с тихата си и незаменима работоспособност


Експресивността и силната емоция са често срещани характеристики за политиците от „Националния фронт за спасение на България”. Флагманът и лидер на партията Валери Симеонов е обичан от камерите, защото има ярки, понякога и изненадващи тези за журналистите.

Политиците от другите формации в коалицията „Обединени патриоти” – „Атака” и ВМРО, са не по-малко цветисти, когато защитават своите виждания.

В голямата политика, като във всяка друга сфера, обаче е необходим баланс. Именно това е функцията на политически фигури от породата на депутата от 43-ото Народно събрание Христиан Митев, който бе един от 17-те народни представители – бойци на Патриотичния фронт.

Като всеки юрист той гледа по-хладнокръвно на нещата и рядко реагира бурно на провокации от опонентите. Предпочита фактите и точната аргументация. А понякога дори обръща  гръб на агресията, както се случи с напорист репортер от едно шоу, който го преследваше из кулоарите на парламента, понеже Митев изрази различна теза като член на правната комисия.

Христиан Митев е от хората, които основаха НФСБ преди близо шест години. В момента е председател на един от партийните органи – Националната контролна комисия, която общо казано се занимава с недисциплинираните членове на формацията. Като човек с „хладна” кръв от него се очаква да е обективен във взимането на решенията дали някой да бъде санкциониран.

Колегите му го определят като търпелив и изключителен работяга. Митев бе сред малцината, които издържаха стоически докрай в почти денонощните заседания на правната комисия, когато се приемаха промените в Изборния кодекс.

Като верен страж той отстояваше непопулярни тези на Патриотичния фронт, например за намаляване на броя на секциите в държави извън ЕС, които бяха оспорвани не само от ДПС и ДОСТ, но и от партньорите от Реформаторския блок, както и от български емигранти. Днес обаче вече почти всички са на мнението на Митев и компания заради ситуацията в Турция.

Ексдепутатът от ПФ си спомня: „Доволен съм, че успяхме да променим Изборния кодекс, въвеждайки задължително гласуване и намалявайки секциите четири пъти в сравнение с предходни избори. В момента те са 35. По този начин ограничихме сериозно възможността за влияние на ДПС и на ДОСТ върху българската политика и в частност на турската държава чрез тези антибългарски партии.”

Христиан Митев бе член и на Комисията по бюджет и финанси, където защитаваше позицията за осезаемо увеличение на българските пенсии. Там „Обединените патриоти” не успяха да пробият, но се очаква да го направят в следващия парламент заради предполагаемата им роля на непреодолим фактор в бъдещото управление.

За работоспособността на Митев говори и статистиката от 43-ото Народно събрание – съвносител е на 42 законопроекта, две проектодекларации, 13 проекторешения. Предложил е на второ четене промени в 37 закона.

Като депутат от Бургаския регион е задал 14 въпроса към министри от правителството „Борисов 2”.

Освен от промените в Изборния кодекс той е особено горд и от още едно влязло в сила предложение на фронта: „Доволен съм от това, което успяхме да постигнем с предложените от „Патриотичния фронт” промени, на които съм съвносител, в Закона за обществените поръчки, които позволиха ускореното изграждане на оградата  по границата с Турция и успяха да спрат огромните мигрантски потоци, които в противен случай щяха да преминат през България.”

Христиан Митев е дясна ръка и ценен съветник на лидера Валери Симеонов по правните въпроси в НФСБ. Затова и на тези избори той очаквано е отново втори в листата на „Обединени патриоти” в Бургас – плътно зад председателя. И очаква да получи подкрепа от гражданите в областта с номер 17 в бюлетината за коалицията, която да бъде затвърдена и с лична преференция за Митев – чрез отметка в кръгчето с номер 2.

Платена публикация

ИЗБОРИ 2017
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки