Скандално! Служебният кабинет вдигна предизборно заплатите на ромските медиатори


Скандално! Служебният кабинет вдигна предизборно заплатите на ромските медиатори
22 Март 2017, Сряда


Става думас за измислена от Сорос и „Америка за България” специална професия, забранена за българи, която днес, както е видно, се финансира от държавния бюджет

Автор: Севдалина Пенева

Служебното правителство вдигна заплатите на ромските медиатори, назначени по Националната програма „Активиране на неактивни лица“. Това предвиждат одобрените днес от МС промени в Националния план за действие по заетостта за 2017 г., се казва в съобщение до медиите.

За ромските медиатори със средно образование възнаграждението ще се повиши от 460 лв. на 500 лв. За висшистите увеличението е от 530 на 550 лв.

Целта, обясняват от служебния кабинет на Огнян Герджиков, е „да се повиши активността на медиаторите, чиято задача е да информират и мотивират икономически неактивни хора от ромски произход и да помагат за тяхната социална и трудова интеграция.”


Що е то ромски медиатор

В съобщението от правителствения пресцентър не се обяснява каква е тая специална професия „ромски медиатор” и с какво упражняващите я са толкова важни за служебното правителство, затова сме длъжни да хвърлим известна светлина върху този въпрос.

Точно преди 15 години соросовата фондация „Отворено общество“ започва усилено да налива финансови средства в различни ромски неправителствени организации (НПО). В пре-дългия списък фигурират „Неви Черхен”-Кюстендил, „Интегро”-Сеново, „Интгеро”-Огняново, „Неве Дроме”-Шумен, „Пирин-2000”-Сандански.

Обединителното звено между всички тях е новата професия „здравен медиатор“, създадена с подкрепата на внедрените в България фондации и институти на Джордж Сорос, а малко по-късно и на „Америка за България“.

Без излишен шум в медиите, през 2003 г. вече е създадена и национална мрежа на здравните медиатори, чиято цел е да обхване цялата страна. Тоест, циганските махали. Защото основна роля на обучените „професионалисти“ е „да бъдат мост между ромския етнос и здравните институции“.

Поне такава е мантрата, която повтарят новите медиатори, така е записано и в официалния им сайт. В превод това означава, че вече повече от десетилетие подготвени мисионери обясняват на ромите как да се възползват от безплатни медицински услуги, без да плащат здравни осигуровки. Като викат на адрес доктори с линейки, защото спешната помощ в България е безплатна, разбира се. И да изискват качествено обслужване, което по конституция им се полага. И да протестират, ако не им се даде.

Пълни права без грам задължения...

В Десант вече сме разказвали за професията парамедик и как единствено за циганите се правят (пак с пари от „Отворено общество“ и „Америка за България“) безплатни курсове – петмесечни, но пък придружени със сертификат за работа в спешните медицински центрове не само в страната, но и на територията на Европейския съюз.

Подобно на дискриминационните курсове за парамедици, в които основно изискване е „владеенето на ромски език“, е създадена и професията здравен медиатор. Там условията са още по-драстични. Ако не си циганин, само владеенето на цигански не ти върши работа, пак не ставаш за тази дейност. Точка.

Нищо че вече от пет години заплатите на медиаторите идват от държавния бюджет и по-точно от Министерството на труда и социалните грижи, а не от частни организации. Съвсем ясно е посочено, че на конкурсите за здравен медиатор имат право да се явяват само хора от ромския етнос.

Казаното до тук бе достатъчно скандално, за да се самосезират Комисията за защита от дискриминация и Българския хелзински комитет за дискриминация на българите в собствената им държава, още преди повече от година, когато изнесохме скандалните данни.

Нищо такова не последва. Вместо проверка, днес служебният кабинет на Огнян Герджиков вдигна заплатите на циганите, заети в създадената от Сорос и „Америка за България” измислена професия, забранена за българи.


В категории: Новини , Разследвания

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
лацио
24.03.2017 08:00:49
0
0
Това важи за ромските ТРУДОВИ медиатори. Не за здравните, които са полезни.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки