България открива консулство в щата Луизиана


България открива консулство в щата Луизиана
15 Март 2017, Сряда


С решение на МС е одобрено назначаването на г-н Дейвид Корн, гражданин на САЩ, за почетен консул 


Министерският съвет прие решение за откриване на консулство на България в САЩ, ръководено от почетно (нещатно) консулско длъжностно лице, със седалище в град Ню Орлиънс. С решението е одобрено назначаването на г-н Дейвид Корн, гражданин на САЩ, за почетен консул с консулски окръг, обхващащ територията на щата Луизиана.

Г-н Корн е лицензиран адвокат във федералните и щатските съдилища на Луизиана, както и във Върховния съд на САЩ. Партньор е в адвокатска кантора с дългогодишна история и клонове във всички щати на Мексиканския залив.

Провеждал е в България редица семинарни обучения за правната система на САЩ по програмата за академичен и културен обмен „Фулбрайт“.

С назначаването на г-н Корн за почетен консул се разширява мрежата от български почетни консулски длъжностни лица в САЩ, което ще допринесе за развитието на двустранните отношения и установяването на полезни контакти на местно ниво в страната.

С друго решение правителството даде съгласие за изменение на консулския окръг на консулството на Казахстан в България.

Ръководеното от Митко Солаков почетно консулство със седалище в Благоевград, ще обхваща областите София, Кюстендил, Перник, Благоевград, Враца, Монтана, Видин, Пазарджик, Пловдив и Смолян.


В категории: Новини , Международна политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки