Божидар Димитров постъпи в болница със съмнения за инфаркт


Божидар Димитров постъпи в болница със съмнения за инфаркт
10 Март 2017, Петък


Няма страшно, не е инфаркт, в клиника съм за изследвания, казва историкът

Автор: Силвия Горанова

Директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров постъпи в болница със съмнения за инфаркт. Историкът се почувства зле непосредствено преди да влезе в студиото на Bulgaria ON AIR за задочен спор с македонския журналист Миленко Неделковски и се наложи да бъде повикана линейка, съобщават от телевизията.

От болницата, в коята е приет, успокояват, че състоянието му е стабилизирано. Той е настанен в интензивното отделение на "Сити Клиник".

Историкът е с исхемична болест на сърцето и преди няколко седмици е постъпил в клиника със същите симптоми. Божидар Димитров има запушени коронарни съдове, но отказва да му бъдат поставени стентове. Затова от болницата му прилагат само медикаментозно лечение. Такова му се прилага и в момента.

Няма страшно, правят ми само изследвания, не е инфаркт, успокоява самият директор на НИМ.

Междувременно Bulgaria ON AIR включи по телефона скандалния македонски водещ Миленко Неделковски, който разруши плочата на връх Каймакчалан, издигната в памет на загиналите там български воини през Първата световна война.

Българската телевизия му даде ефирно време, за продължи с нападките си към проф. Божидар Димитров и към България. Днес в Македония трябваше да се проведе дебат между Неделковски и  българския историк, посветен на Първата световна война. Предаването трябваше да е на живо, но в последния момент Миленковски се отметна и с писмо до професора заяви, че ще бъде на запис.

Поради тази причина и Божидар Димитров се отказа да участва.

Според Неделковски обаче, директорът на НИМ е намерил начин да се измъкне от дискусията, която щяла да изложи исторически факти и документи.

"Тук има още една работа, не само Божидар Димитров се отказа. Оказа се, че няма да дойде и академик Георги Марков. От това мога да заключа, че явно за тях е плашещо българската история да се коментира от съвременните академици от Сърбия и Македония", коментира македонският „журналист”.

Миленко Неделковски подчерта, че всякакви неприятели на Македония са гостували в студиото му, но на никого нищо не му се е случило. Не вярва, че някой се е заканвал на проф. Димитров, че ще го бие.

"Ние не сме България - на улицата няма мафия, няма убийства. Ние сме кротък и мирен народ", настоя македонецът.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки