Божидар Димитров поучава скандалния дядо Николай кой е измислил трупоизгарянето


Божидар Димитров поучава скандалния дядо Николай кой е измислил трупоизгарянето
Снимка: Вести.бг
02 Март 2017, Четвъртък


Повод за словесната битка е изказване на пловдивския митрополит, че изгарянето на трупове било измислено от Хитлер

Автор: Силвия Горанова

По повод публично изказаното мнение на митрополит Николай, че трупоизгарянето е измислено от Адолф Хитлер, Националният исторически музей, следващ една от обществените си функции да обогатява със знания гражданите на републиката, съобщава:

Трупоизгарянето е един от начините на погребване, практикуван още от древността. Обрядът е бил използван от древните гърци, от древните траки както за владетели, така и за обикновени хора. Смята се, че с трупоизгаряне са били погребвани около 50% от древните хора.

Погребението с трупополагане се кодифицира от християнската, а по-късно и от мюсюлманската религия. Въпреки това има спорадични случаи на погребения с трупоизгаряне – при големи сражения, епидемии или желание на починалия, се казва в прессъобщение от НИМ, подписано от неговия директор проф. Божидар Димитров.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
мУтроПОЛИТ КОКОн СейБъСтолиму
04.03.2017 15:00:45
0
2
Патриархът в сянка сега и бъдещ такъв ,Дедовия мУтроПОЛИТ КОКОн СейБъСтолимузинов -СтоИменов ,ROLEXoff забрани и кукерите. Ще гори и книгите извън руслямистко-фенербаченските богослужебни. Лапна църквата в Батак за да пласира и пали свещи там , но хората не влизат в това свято място с костите -доказателства ,които се постара за овлажни и те мухлясаха.Хората го бойсотират и ходят в другия храм за свещите.Поиска и получи Домът на архитектите , постоен върху руини за 85 милиона лева от комунистическите , скъпите , от членския внос на архитектите , при перфектен договор за ползване.Мотивът , там пиели алкохол и жени преспивали , сакън.Комунистите го насилили да му построят върху нищото манастир-красавец на 6 ката. Поиска от ББ и Асеновата крепост , да кади и продава свещи , защото има туристи и оборот , ама ББтози път се засрами и не му пусна гювеч засега. Не позволи харесван от всички кандидат за кмет на Кърджали -Отец боян Саръев , за да не строши хатъра на ДПС_ДОСТ.Насърчава доцент Камен Гарена на +ти март да сърба турско кайве , като еФтина уруспия .засрами се Камене .отец Петри , къде угасна българсияти плам , жарават българска стана на пепел ., а ти турски конформист.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки