Лошата инфраструктура и липсата на подготвени кадри спъват туризма у нас


Лошата инфраструктура и липсата на подготвени кадри спъват туризма у нас
17 Февруари 2017, Петък


"Не може да летиш от Лондон до България за 3 часа, а да са ти нужни час и половина – два, за да стигнеш от Бургас до Слънчев бряг" - възмущава се експертът в туристическия бранш Иван Иванов

Автор: Десант

„Препъникамъкът” за туристическия бранш в България през предстоящия летен сезон ще е лошата инфраструктура. Това заявява в свое интервю пред Kmeta.bg Иван Иванов - председател на Бургаската регионална туристическа камара и автор на редица предложения за промени в Закона за туризма. 

"Не може да летиш от Лондон до България за 3 часа, а да са ти нужни час и половина – два, за да стигнеш от Бургас до Слънчев бряг" - възмущава се експертът.

По думите му, не е добра и вътрешната инфраструктура от даден курорт до съседните населени места.

Иванов се спира и на проблема с липсата на достатъчно подготвени кадри. За сравнение той посочва, че дори и в недотам атрактивните дестинации, дори и в най-малките и закътани курорти в съседна и конкурентна Турция персоналът владее 4 езика английски, немски, руски и турски. Докатопрез миналото лято у нас са постъпили доста оплаквания, че в някои хотели рецепционистите не владеят руски и не могат да отговарят на различни запитвания на туристи.

"Необходимо е, разбира се, и адекватно заплащане, за да могат да се привлекат действително подготвени хора" - категоричен е Иван Иванов.

Той посочва също, че югоизточната ни съседка води много активна политика в туристическия бранш и от направените анализи по отношение търсенето на турския туристически продукт става ясно, че като цяло в Турция  се окачва 5 млн. руснаци да почиват там това лято. За сравнение през 2016 г. те са били 2,8 млн. човека.

Което означава, че чувствително ще бъде редуциран туристопотокът от руснаци към нашата страна, които през миналата година достигнаха до 368 хил. души по Южното Черноморие.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки