Валери Симеонов: Никой няма основание да ме обвинява в задкулисие


Валери Симеонов: Никой няма основание да ме обвинява в задкулисие
16 Февруари 2017, Четвъртък


В момента се редят листи, има предварителна информация, която не се е харесала на Байрактаров и той използва това като повод да напусне НФСБ. Каква е действителната причина, ще питате него, каза лидерът на Националния фронт

Автор: Силвия Горанова

Никой няма основание да ме упреква в каквато и да е уговорка с Борисов, с ГЕРБ и с когото и да е, това са нелепици. Това каза лидерът на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Валери Симеонов в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия във връзка с обвиненията на Димитър Байрактаров, че Патриотите водят тайни преговори с ГЕРБ и БСП и обсъждат листите си с тях.

„При мен няма задкулисие, а предкулисие. Никой няма време да се занимава с ГЕРБ и БСП. Те са ни последната грижа", категоричен бе Симеонов.

По думите му Байрактаров е избрал да прави собствена политическа кариера и демонстрира отношение към Обединените патриоти като параван за истинската причина да се оттегли от НФСБ.

Преди президентските избори нямаше никакъв проблем с обединението. Всички го одобряваха, което е факт. То беше одобрено и от избирателите, резултатите от вота го показаха ясно. Сега изведнъж се появява някакъв проблем. Какъв е той в действителност, ще питате Байрактаров – аз не чух някакво сериозно обяснение за напускане на групата.

Обяснението е ясно – редят се листи, нали ви е ясно за какво става въпрос – в момента се формира следващото Народно събрание. Вече всяка партия провежда своите областни съвещания, конференции, предвиждат се номинации, предлагат се личности.

Байрактаров много добре знае, че уставът на НФСБ е такъв, че Изпълнителният комитет на НФСБ е този, който казва тежката си дума по отношение на окончателната наредба на листите“, посочи Симеонов. По думите му те обаче още не са съставени.

„Нищо не могат да знаят ГЕРБ и БСП. Има три партии, които трябва да си наредят водачите на 31 многомандатни избирателни района. После и вторите след тях. Когато се явявахме сами на избори, имахме 30 водачески места. Нормално е сега да имаме по 10. Ще има хора, които са били водачи и сега няма да бъдат“, отбеляза още Валери Симеонов.

Въпреки че подредбата на имената с кандидатите за народни представители още не е приключила, все пак има предварителна информация, която не е окончателна. Вероятно Байрактаров не я е харесал, предположи Валери Симеонов.

„Истината е, че Байрактаров е на абсолютно избираемо място – пълен мандат. До момента няма нищо решено и подписано, очаква се това да стане утре и в петък най-вероятно ще ви запознаем с имената на първите трима в листите“, каза още той.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки