Ще облагат с данък печалби над 30 лв. от развлекателни автомати


Ще облагат с данък печалби над 30 лв. от развлекателни автомати
02 Февруари 2017, Четвъртък


Остават необлагаеми паричните и предметните печалби, получени от участие в хазартни игри, организирани с лиценз

Автор: Десант

От 1 януари тази година всяка награда, дадена във вид на допълнителна игра или предметна печалба от развлекателни автомати по смисъла на Закона за хазарта, както и предметните печалби от други игри на случайността, които са на стойност над 30 лева, трябва да се декларират и да бъдат обложени с данък. Това гласят новите промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, който ще се прилага в данъчната кампания за 2017 г.

За сметка на това пък няма да се облагат паричните и предметни печалби, получени от ученици с изявени дарби, което досега не е било уточнено в законодателството.

Остават необлагаеми паричните и предметните печалби, получени от участие в хазартни игри, организирани с лиценз, издаден по реда на Закона за хазарта. Такива лицензирани компании например са Български спортен тотализатор, Еврофутбол и Националната лотария.

Досега облагаеми бяха само печалбите от игри, изискващи знания и умения, викторини, състезания за сръчност и др. - от сорта на „Стани богат“, „Сделка или не“ или „Биг Брадър“.

Развлекателните автомати, чиито награди на стойност над 30 лева вече ще се облагат, съгласно Закона за хазарта, са „технически устройства, служещи за отдих и развлечение, демонстрация на сръчност и умения, и такива с познавателна цел“.

С две думи, ще се облагат с данък получените награди от участие в игри, които не са хазартни по смисъла на Закона за хазарта т.е. това, което не се облага с данък по този закон, вече ще се декларира и облага.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки