Турция с поредна провокация към България


Турция с поредна провокация към България
01 Февруари 2017, Сряда


Турска търговска фирма предлага в сайта си „знаме на българските турци“. Това е част от дългогодишна стратегия на Турция, чиято крайна цел е разделянето на българското общество, категоричен е лидерът на НФСБ Валери Симеонов

Автор: Силвия Горанова

Така нареченият „флаг на българските турци“ е поредната провокация на Турция към България. Скандалът гръмна преди дни, когато турската търговска фирма „Вayrak sepeti“ обяви в сайта си въпросните знамена за продажба срещу 21,60 турски лири.

Това е част от външната политика на югоизточната ни съседка, провеждана методично от години с крайна цел разделението на българското общество по етнически и религиозен признак. Около това мнение се обединиха лидерите на двете основни партии в Патриотичния фронт Валери Симеонов (НФСБ) и Красимир Каракачанов (ВМРО).

Двамата настояват Министерство на външните работи и служебното правителство да реагират.

Каракачанов припомня, че т. нар. проект за „знаме на българските турци“ е едно към едно със знамето на севернокипърската турска република, която през 1974 г. беше създадена благодарение на турската окупация на Северен Кипър.

„Бързо се прави аналогията каква е целта на занятието. Тя е – сега ще подготвим едно знаме, някои турци в България могат да почнат да си го слагат по магазините и къщите. След това ще им измислим герб. След това и някакви територии, в които да се обособяват. Накрая ще стане това, което и със Северен Кипър – някаква форма на окупация или някакъв друг проблем“, посочва Каракачанов.

„Свидетели сме на една от поредните провокации, които турската държава периодично извършва спрямо България, която цели разделение на нацията. Това дългогодишна политика на Турция да противопоставя българското общество по два признака – етнически и религиозен“, коментира скандала и Валери Симеонов тази сутрин в предаването „Здравей, България“ по Нова ТВ.

Лидерът на НФСБ припомни една от последните публични изяви на турския президент Ердоган, който по време на митинг официално заяви, че милеел за всички свои сънародници, като спомена Кърджали, Туркестан и т.н.

Такава провокация периодично се провежда и през образователната система в съседната ни държава, чрез така наречените учебници, показващи карти на Турция, в които „случайно“ попадат България, Македония, Армения и други държави, каза още Валери Симеонов.

Той обаче е убеден, че едва ли някой от Кърджали или Разград ще отиде си купи подобно знаме. Според него малко е вероятно хората в тези региони да знаят точно за какво става въпрос.

„Това е целенасочена провокация от страна на Турция. Да не подминаваме и другата линия, по която тя работи – линията на вероизповеданията. Насаждането на различието, плащането на жени да носят бурки, а на мъже – да пускат бради, какъвто е случаят в Пазарджик. Всичко това е една дългогодишна стратегия“, допълни Валери Симеонов.


В категории: Политика , Международна политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки