За празника на Разград ще свири флотският духов оркестър


За празника на Разград ще свири флотският духов оркестър
27 Януари 2017, Петък


За тържествения повод в града ще пристигне делегация от румънския град Кълъраш 

Автор: Десант

Навръх 139-годишнината от Освобождението на Разград от турско робство тази вечер само срещу символичните 2 лева разградчани ще могат да гледат тържествената концертна програма на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, подготвена специално за празника на града.

Флотският оркестър е създаден на 28 февруари 1884 г. към Дунавската флотилия в Русе. Музикантите имат богата история и репертоар. Съставът е основен участник във всички национални, военни, религиозни празници и ритуали във Варна, но изнася концерти и в крайбрежните градове и вътрешността на страната.

В деня на годишнината – 28 януари, в Общинския културен център са поканени на парти всички 35 деца, които са  родени на бележитата дата, за да отпразнуват заедно своя рожден ден. Т

Градското тържество под надслов  „Поклон пред освободителите” ще се състои  привечер на площад „Възраждане” пред Мавзолея-костница. С погача и сол гражданите и гостите на града, решили да присъстват на събитието, ще бъдат посрещани от танцьорите на Капанския ансамбъл.

Ритуалът за поднасяне на венци и цветя пред Мавзолея на загиналите руски войни и български опълченци ще бъде изпълнен по устав от офицери и курсанти от Военния университет в Шумен.

Получено е потвърждение, че за празника в Разград  ще гостува делегация от Кълъраш, Румъния, както и кметовете на руския град Орел и румънския Слобозия, съобщават от общинската администрация.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки