В Добрич готвят декларация против заселване на нелегални имигранти


В Добрич готвят декларация против заселване на нелегални имигранти
23 Януари 2017, Понеделник


Много са задържаните в областта при опит да преминат нелегално българо-румънската граница

Автор: Десант

Декларация против изграждането на бежански центрове от отворен и затворен тип и заселване на нелегални имигранти  на територията на Добрич ще гласува на предстоящото си заседание в края на месеца Общинският съвет. Предложението е внесено от общинските съветници от "ВМРО – БНД” Йордан Йорданов и Пламен Йорданов.

В мотивите си те посочват, че България е потърпевша от безпрецедентен за последните десетилетия мигрантски поток на граждани от Близкия изток, които навлизат нелегално на територията на страната ни, пресичайки без позволение държавната ни  граница и нарушавайки законите на страната.

„Хиляди нелегални имигранти с етническа, религиозна и културна принадлежност, нямаща нищо общо с традиционните за страната ни общности, и в момента се намират на територията на Република България и българските данъкоплатци са принудени да плащат тяхната издръжка. Стотици са задържаните на територията на Добричка област нелегални имигранти, повечето при опит да преминат нелегално българо-румънската граница“, заявяват вносителите.

Предвид намеренията за създаване на нови бежански центрове и обстоятелството, че област Добрич е граничен район, двамата общински съветници подчертават смятат, че Общинският съвет на Добрич трябва да приеме декларация, с която да изрази своето несъгласие с разкриване на бежански центрове и трайно заселване на нелегални имигранти на територията на Общината.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки