Възрастни хора бедстват в Странджа


Възрастни хора бедстват в Странджа
Снимка: Евгени Динев
13 Януари 2017, Петък


Ако до обедните часове снегопочистващата техника не успее да пробие коридор до селата Сливарово, Граничар и Кондолово, ще се търсят услугите на армията

Автор: Десант

Tри странджански села продължават да са откъснати от света. Достъпът до Сливарово, Граничар и Кондолово вече повече от седмица е невъзможен. Пътищата дотам са затрупани с еднометрови снежни преспи.

Запасите на хората с хранителни продукти и лекарства са пред изчерпване. Ако до обедните часове на днешния ден снегопочистващата техника не успее да пробие коридори да изчисти пътищата, ще се прибегне до услугите на армията.

След три денонощия снежна блокада, бе отворен източния участък между Бургас и Зимница- Ямболско. Мудната работа на снегопочистващите фирми и отвратителната организация на институциите се окачествяват като скандални.

Заради затворения аутобан, от понеделник насам бе невъзможно да се транспортират с линейки до София спешните случаи. В сряда например болно дете бе качено на военен самолет СпартАн, за да бъде закарано до столична клиника. Държавния разход възлиза на близо 10 хиляди лева. 


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки