Въвеждат 16 нови професии


Въвеждат 16 нови професии
07 Януари 2017, Събота




Автор: Десант

През 2017 г. работодателите ще могат да назначават работници и служители на нови 16 професии, с които съгласно заповед на министъра на труда и социалната политика беше допълнена Националната класификация на професиите и длъжностите (НКПД).

Във връзка с изменения и допълнения на Класификатора на длъжностите в администрацията, приети с нормативни актове на Министерския съвет, НКПД е допълнена с 5 нови длъжности: ръководител на специализирано звено за разследване; длъжностно лице по регистрацията по Закона за търговския регистър; координатор, ИТ проекти; инженер, държавен служител; инспектор в служба „Военна информация“.

Класификаторът на професиите и длъжностите е допълнен с девет длъжности във връзка с прилагането на Закона за предучилищното и училищното образование: учител, старши учител и главен учител по религия в начален етап на основното образование, в прогимназиален етап или в гимназиален етап.

Списъкът се допълва още с професиите лекар, специалист по трудова медицина и оператор на заваръчни апарати за механизирано и автоматизирано заваряване, съобщават още от Министерството на труда и социалната политика.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки