„Българин да се наричам“ изрекоха в Германия


„Българин да се наричам“ изрекоха в Германия
Искрен Красимиров, преобразен като Христо Ботев
07 Ноември 2016, Понеделник


Филмът за Вазов с филмово турне в Бавария.

Автор: Десант

Иван Вазов измина пътя от родния си град Сопот до мегаполиса Мюнхен само за няколко дни! Искрен Красимиров – основателят на „НЕзабравимата България“, и екипът му  представиха филма „Българин да се наричам“ на 3 ноември 2016 г. в родния град на Вазов – Сопот.

Веднага след това филмовият екип замина за Германия, където родолюбивата лента обиколи българските общности в Мюнхен, Аугсбург, Регенсбург и Нюрнберг.

Искрен Красимиров, преобразен като Христо Ботев, и експертът Росица Кузманова разплакаха българските общности, които след събитията споделяха, че не се чувстват добре задето са напуснали родината си.

Българите в немската провинция Бавария доказаха, че колкото по-далеч от родината си се намираш, толкова повече милееш за нея.

Поканата за визитата между 4 и 7 ноември в баварската страна беше на Българското училище в Аугсбург и лично на директорката Цветелина Райкова и председателя на българското сдружение Нина Благова.

Искрен Красимиров вече направи премиера на филма в София на 31 октомври и в Горна Оряховица навръх Деня на Народните Будители. На 2 ноември пък младият режисьор бе удостоен от Община Благоевград и Посолството на Ирландия с високия приз „Вероника Герин“ за журналистика и будителство в секция „Документално кино“.

Пътуващият „Урок по родолюбие с Ботев“ на „НЕзабравимата България“ не планира почивка и още на 8 ноември, при завръщането си в България, посети ОУ „Св. Иван Рилски“ в Перник, а на 10 ноември ще бъде премиерата на филма за Вазов и в град Гоце Делчев.


В категории: Новини , Нашенци зад граница

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки