Абсурдна идея: Властите в Германия с амбициозен проект за „немски ислям“


Абсурдна идея: Властите в Германия с амбициозен проект за „немски ислям“
04 Октомври 2016, Вторник




Автор: Десант

Управляващата партия в Германия – Християн-демократическият съюз (ХДС), е разработила програма за либерализация на религията, явяваща се най-мащабния и амбициозен проект на германското правителство, съобщиха западните медии.

Вдъхновители на т.нар. „немски ислям“ предвиждат да реализират инициативата още през първата половина на 2017 г. Става въпрос за „интеграционна програма“, с която ще се нагърбят няколко министерства и ведомства, като централната роля ще е на вътрешното министерство.

Цитира се германския финансов министър Волфганг Шойбле, който е убеден, че Германия трябва да създаде и подкрепи така наречения „немски ислям“. Той смята, че този религиозен хибрид следва да се базира на такива „либерални ценности“ като „толерантността и свободата, които са присъщи на немската култура“.

Политикът признава, че нарастващият брой мюсюлмани в Германия са предизвикателство за страната, тъй като са „от съвсем друга култура“. Преди това обаче Ангела Меркел заяви, че „ислямът е присъщ на Германия“. Това изказване обаче предизвика бурна критика по неин адрес.

По думите на немския политолог Александър Рар, става дума за „модернизация на исляма и неговата либерализация“ - същото, каквото било направено и с християните.  По думите му, управляващите в Германия са дълбоко убедени, че либерализацията на исляма и сближаването му с немските ценности е напълно възможно!

Политолозите обаче коментират, че в много немски градове днес съществуват ислямски организации, явяващи се гнездо на радикалния уахабизъм, което представлява сериозна опасност. На фона на това популярност набира дясната партия „Алтернатива за Германия“, която в прав текст заявява, че миграционният поток трябва да бъде спрян.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки