„КарикаТУРИСТИ“ отбелязват четвърт юбилея на Централен Балкан


„КарикаТУРИСТИ“ отбелязват четвърт юбилея на Централен Балкан
Снимка: НП "Централен Балкан"
19 Септември 2016, Понеделник




Автор: Десант

С изложбата „КарикаТУРИСТИ“, открита в Националната гимназия за пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ в Казанлък, дирекцията  на Национален парк „Централен Балкан“ отбелязва 25-годишнината му. 

Експозицията е подредена в една от изложбените зали на гимназията и стана част от тържественото откриване на учебната година.

Сътрудничеството между националния парк и учебното заведение датира още от 1998 г. Тогава в именно на територията на „Централен Балкан“ е организирана първата художествена практика с възпитаници на гимназията. Оттогава, вече 18 години, там редовно се провеждат пленери, конкурси и дипломни работи.

Към настоящия момент парковата дирекция разполага с богат фонд от творби на младите художници. Тези картини гостуват на галерии, училища и читалища в населени места край НП „Централен Балкан“.  Така чрез изкуството си талантливите ученици от гимназията се превръщат в посланици на парка и неговата природа.

Самата колекция „КарикаТУРИСТИ“ е дело на партньорството между парковата дирекция и Дома на хумора и сатирата в Габрово. Тя представя гражданската позиция на изявени български и чуждестранни карикатуристи и погледа им към проблемите на околната среда.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки