Подигравка! Само 4 часа годишно за патриотично възпитание


Подигравка! Само 4 часа годишно за патриотично възпитание
Милен Михов
16 Септември 2016, Петък




Автор: Десант

На патриотичното възпитание в часа на класа са посветени четири часа годишно, при това МОН залага на ритуализацията, свързана с познаването на знамето и химна, за сметка на това силно се акцентира върху интеркултурния диалог, толерантността към различния, познаване на неговите религиозни, етнически и културни особености, тоест се поощрява политиката на мултикултурализъм, се посочва в декларация, прочетена от името на Патриотичния фронт от Милен Михов в първия учебен ден от парламентарната трибуна.

Патриотите припомнят, че една от основните цели на образованието, записани в Закона за предучилищното и училищното образование, е съхраняване и утвърждаване на българската национална идентичност. Но те са обезпокоени от факта, че никъде не се откроява принципът на единството на българската нация, че всички трябва да се чувстват първо българи по националност, преди да се самоопределят по етнически или верски принцип.

Преподаването на българската история в основното образование пък е сведено до част от общата история и в нито един клас тя не се изучава самостоятелно от създаването на българската държава до наши дни, заявяват още от коалицията „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“. 

Подобно е положението при изучаването на българската литература, изтъкна от трибуната на Народното събрание депутатът от ПФ Милен Михов, давайки за пример, че в българското училище не се изучава нито едно произведение на Николай Хайтов.

Сред другите проблеми в образованието той посочи забавянето на оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", скандали с обявяване на допълнителни стипендии за приоритетните специалности във висшите училища, определянето на защитените специалности, обществената поръчка за рекламни материали на просветното министерство.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Еди,кой си
16.09.2016 11:50:38
0
0
С изв.за писм.грешка-Участвали ли е.
1
Еди,кой си
16.09.2016 11:45:25
0
0
Мисля,че,ако са дадени четири часа годишно патриотично възпитание в час на класа-родителите могат да учат децата си на туй,кой е бил пра-прадядо им до дядо им и те родителите.От,кое селище са и град.Имат ли деди въстанници и свещенници.Учатвали ли са техни дядовци в Балканските войни 1912-1913 години.Имат ли близки участвали в Чипровското,Априлското,Илинденското въстания срещу турското робство.Всяка фамилия в България днес си знае родовата история.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки