Продължава сечта на дървета в


Продължава сечта на дървета в
16 Септември 2016, Петък




Автор: Десант

Снимки отреди ден, изпратени до медиите от Неформалната група "Запазете Бедечка" показват, че в сърцето на едноименния старозагоски парк са се появили нови ограждения, а сечта на дървета не спира.

Съвсем наскоро, както вече съобщихме, заради подобни действия Община Стара Загора постанови санкции, стигна се и до сезиране на прокуратурата. Вместо обаче това да сложи край на безобразията, местните жители стават свидетели, че те продължават с пълна сила.

Междувременно, след намеса на защитниците на парка и с помощта на Общината, частично беше улеснен достъпът до националната забележителност Стария чинар в парка. Дървото беше почти недостъпно, след като изкопна маса прекъсна основна алея към него.

Алеите на парк "Бедечка" са разположени по поречието на едноименната река. Над хиляда са само паспортизираните дървета, а непаспортизираните са още повече. В сила е план за застрояване, след като зелената площ беше скандално реституирана като земеделски имоти - по подобие на казуса в "Младост" в София.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки