Приемат проекти за преработка на риба и аквакултури


Приемат проекти за преработка на риба и аквакултури
02 Август 2016, Вторник


Започна приемането на заявления по мярка 5.4 „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури” от Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г.


Тя се отнася за дейности, свързани с модернизацията, внедряване на нови продукти, подобряване условията на труд и добавяне на стойност към продукцията на преработвателни предприятия за продукти от риболов и аквакултура. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 10 млн. лева.
За финансиране могат да кандидатстват еднолични търговци или юридически лица, регистрирани по Търговския закон или Закона за кооперациите, отговарящи на изискванията за микро, малки или средни предприятия.

Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ е 20 000 лева, а максималният 1 000 000 лева. Таванът на финансирането за един бенефициент и свързаните с него лица по мярката за целия програмен период е 1 400 000 лева.
Проектните предложения ще могат да се подават изцяло по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020). Крайният срок е 17 часа на 16 октомври 2016 г.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки