Младите патриоти от Варна учат свои връстници на креативност


Младите патриоти от Варна учат свои връстници на креативност
Семинарът, организиран от младежката секция на НФСБ във Варна, бе воден от младия психолог Емилия Сотирова
15 Юли 2016, Петък


НФСБ-младежи в морската столица подготвя нов семинар, а амбицията е тези срещи да станат ежемесечни, с участието на различни специалисти

Автор: Десант

Активистите от варненската младежка организация на „Национален фронт за спасение на България“ проведоха поредния си семинар, предназначен за връстниците им от морския град и региона. На 10 юли в клуба на партията на улица „Пейо Яворов“№ 14 бе изнесена лекция на тема „Влиянието на заобикалящата ни среда и преодоляването на предизвикателствата на живота“, водена вещо от младия психолог Емилия Сотирова.
„Идеята е да не допускаме личните проблеми да ни блокират и да ни държат под натиск. Трябва да се научим да приемаме трудностите и да вникваме в причините за тяхното възникване. Проблемите не трябва да бъдат повод за отчаяние или депресия. Те могат да бъдат и началото на процес на положителни промени в живота”, отбеляза Емилия Сотирова.

Тя добави, че сред целите на лекцията е и да се научат младите хора на умението да комуникират, защото се оказва, че повечето студенти не са готови за реалното общуване, когато започнат работа.
Присъстващите младежи посочиха, че сред проблемите, с които най-често се сблъскват, са липсата на работни места и достойно заплащане.
След края на лекцията младите родолюбци взеха активно участие в последвалата дискусия на тема „Как да се взимат правилни решения в различните ситуации“.

„С тази дискусия, както и с целия семинар Националният фронт иска да помогне на младите хора във Варна да се научат как да дефинират своите проблеми и как да проявяват воля за тяхното решаване. Нашата инициатива е нужна именно в тези тежки за нашите връстници времена, когато повечето от нас не могат да намерят работа по своята специалност и адекватно заплащане. Много млади хора се отчайват и напускат страната, за да търсят по-добър живот. Това обаче е обрекло цели региони на България на бавна гибел заради обезлюдяването.

Надяваме се да спомогнем този процес да бъде спрян и връстниците ни да останат в Родината, работейки и създавайки семейства“, заяви председателят на младежката организация в морския град Саркис Саркисян.
Това не е първата инициатива на младите патриоти в помощ на младежите от Варна и региона. В началото на 2016 г., отново в клуба на НФСБ, се проведе младежки семинар за развитие на лидерски умения, работа в екип и комуникативност.
Събитието имаше за цел да помогне на креативните младежи от морската столица да осъществят професионалната си кариера в България. На срещата те се запознаха с функциите на местната власт, правата и задълженията им като граждани. Целта бе това да им помогне да осъществяват по-ефективен контрол над администрацията в селището, в което живеят.

Младежката организация на Националния фронт подготвя нов семинар, който ще се проведе в началото на есента, а амбицията е тези срещи да станат ежемесечни, с участието на различни специалисти.
„Работим по конкретни стратегически планове, чиято цел е обогатяването на членовете на младата общност в града. Младите хора са най-голямата ценност на България. Затова НФСБ ще работи и инвестира в подготовката и бъдещия успешен професионален път на варненските младежи“, подчерта в заключение Саркис Саркисян.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки