Работният им ден


25 Юни 2016, Събота


17 юни (петък), 12.30 ч. Премиерът Бойко Борисов открива годишната среща на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК).


Пред бизнесмените той изброява успехите на кабинета и завършва с бомбастичното: „Там, където построихме магистрали, заводите са толкова много, че не смогваме с работна ръка“. След което не пропуска да подчертае, че с германския канцлер Ангела Меркел са си близки дружки, ама и с опозицията – абе, с всички.
„В прекрасни отношения сме и  с Меркел, и с десницата, както и с лявата партия в лицето на нейните представители. Няма политик в Германия, с който да не се разбираме“, категоричен е Борисов.

19 юни (неделя), 20.30 ч. Само часове след големия учителски събор стана ясно, че образователният министър е обещала увеличение на заплатите на учителите, без даже да пита Борисов и дори финансовия министър Владислав Горанов.
„Никой не е говорил с мен, както и с финансовия министър. Пари няма. Ако Кунева си има резерви в нейното ведомство, да увеличават учителските заплати“, отсича премиерът пред журналисти в сградата на правителството.

20 юни (понеделник), 15.30 ч. Министър-председателят реже поредната лента – този път на ремонтирания Дивотински манастир. След като разглежда светата обител, Борисов се връща на темата за скандала със създаването на флот на натовските държави в Черно море против Русия.
„Отново казвам, че няма никакви флотилии в Черно море. Тези дни се наслушах на анализатори и на какви ли не коментари по тази темата и колкото повече минава времето, показва, че съм бил прав да се тревожа по тази тема. Защото едно по едно започват да излизат неща, които са били договаряни, преговаряни, просто не сме информирани всички за това, което са поемали други като ангажимент. За мое най-голямо съжаление, виждате, накрая идва при мен сметката", опитва да обясни нещо на репортерите министър-председателят. Само че пропуска да уточни обаче какви точно неща са били договаряни и между кого. 

18.00 ч. Борисов вече е във Враца, където инспектира ремонта на централния градски булевард. На въпроса на местни журналисти дали кабинетът ще отпусне средства за строежа на водния цикъл, който е замразен от години, премиерът се кара на врачани, че си избират „грешни“ кметове.
„Това е голяма глупост и хората накрая си плащат за страданието и глупостта, като избират кметове, които не вършат работа. Водният цикъл го провалиха. Първият воден цикъл беше във Враца и трябваше вече да е приключил и хората да са забравили. Така, че да мислят като си избират кметовете“, размахва пръст министър-председателят.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки