Работният им ден


18 Юни 2016, Събота


9 юни (четвъртък), 11.00 ч. По време на заседанието на кабинета здравният министър Петър Москов се оплаква, че медиите го нападали


заради заплатата от 10 000 лева на негова служителка в Инспектората на министерството.
Премиерът Бойко Бойко Борисов кима съчувствено: Пепи, голяма мъка е! Моят принцип винаги е бил: правиш, показваш и ги оставяш да коментират. Разбирам, че това поведение ви дразни. Аз се опитвам да се ядосам някой път, но докато се ядосам, ми минава“.
След това министър-председателят започва да разказва своите неволи на парламентарния контрол.
Ходих в парламента да отговарям на въпроси последните две седмици. Първият петък БСП изкараха да чете срещу мен декларация човека, който те, докато управляваха, го сложиха за заместник-министър на вътрешните работи за няколко часа и си го махнаха, защото не става. Той чете декларацията срещу мен! Ама то ме сърбя устата да го питам: “Защо те махнаха?”... Но реших да замълча. Оставиха ме безмълвен какво да кажа. Аз съм възпитан човек – какво да кажа?“, вайка се Борисов.

10 юни (петък), 14.30 ч. Премиерът е в град Раковски, за да реже лентата на четири ремонтирани улици. Пред журналистите той разказва, че не разбира защо опозицията в лицето на БСП, ДПС и ДСБ иска предсрочни избори.
„По-изгодно време за мен за избори няма, а те точно това провокират. Хайде - предсрочни избори, добре, да ги направим. Как ще се представят и какво ще стане? Аз нямам социологическа агенция, виждате, вие ги давате по вашите телевизии. Отговорно ли е обаче това за страната“, укорително клати глава Борисов.

11 юни (събота), 16.00 ч. Министър-председателят размахва пръст на престъпността, докато открива нова болница в Хасково. Повод за гнева му е мутренската престрелка в Слънчев бряг преди десетина дни.
„Знаете ли какви усилия, дипломатически и лични, съм направил да се върнат руските туристи у нас? Това са пари за бизнеса, за туроператорите, за хотелиерите, за ресторантьори. Да знаят онези в Слънчев бряг, че всичко ще им излезе солено. Няма да жертваме милионите туристи и милиардите, които очаква българският туризъм от приходи за сметка на няколко главанака там“, смайва репортерите премиерът с доброто познаване на мутренския жаргон.

12 юни (неделя), 10.00 ч. Премиерът Бойко Борисов реже лентата на нов медицински комплекс в Панагюрище. При откриването вождът на ГЕРБ се опитва да подражава на своя идол - бившия „пръв държавен и партиен ръководител“ Тодор Живков:
„Обединили сме се - община, бизнес, държава, от най-болния народ в Европа да направим най-здравия. Да знаете, че като болницата в Панагюрище има само на още шест места в цяла Европа“.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки