Валери Симеонов с поредно признание за родолюбие


Валери Симеонов с поредно признание за родолюбие
Кметът на Бутан Ивайло Иванов връчи на лидера на НФСБ Валери Симеонов грамотата за удостояването му със звание „Почетен член“ на читалище „Заря 1911“
17 Юни 2016, Петък


Лидерът на НФСБ бе удостоен със звание „Почетен член“ на читалище „Заря 1911“ във врачанското село Бутан

Автор: Десант

Лидерът на „Национален фронт за спасение на България“ и председател на парламентарната група на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов получи поредно признание за своята патриотична и родолюбива дейност. Той бе удостоен на 10 юни със званието „Почетен член“ на Народно читалище „Заря 1911“ във врачанското село Бутан за изключителен принос в развитието на читалищната дейност и опазване на българската духовност и култура.

Церемонията по награждаването се състоя на празненствата по случай 105-ата годишнина от основаването на читалището.
На събитието присъстваха съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и депутатите от родолюбивата коалиция Валентин Касабов и Христиан Митев.
Народните представители бяха посрещнати от жителите на красивото врачанско село с бурни аплодисменти и с питка и сол, по стар български обичай.

„Аз съм много щастлив от това признание, защото моят баща е родом от Бутан и съм дълбоко свързан със селото. Това е едно от малкото български населени места, които запазиха своя буден възрожденски дух“, заяви Валери Симеонов.
В своето слово настоятелката на читалището Бистра Григорова отбеляза, че благодарение на помощта и подкрепата на лидера на Националния фронт Бутан е селото с най-активна читалищна дейност в Северозападна България.
„България има нужда от повече хора като Валери Симеонов, които се грижат за опазването на българската духовност и култура. Така те спомагат младото поколение да научи за родните обичаи и традиции.

От години г-н Симеонов подпомага голяма част от спортните и културни събития в Бутан. С неговата финансова помощ танцовият състав на селото успя да участва на Националния фолклорен събор в Копривщица през 2015 г., където спечели челно място. Подпомогнат бе и местният пенсионерски клуб с народни носии за техния самодеен състав“, подчерта Григорова.
Кметът на Бутан Ивайло Иванов също изрази искрената си благодарност към председателя на НФСБ за изключителната му подкрепа за селото.

„С неговата помощ спечелихме проект по европейска програма, с който ще ремонтираме парка на Бутан, като в него ще бъде изградена нова детска площадка и поставени модерни фитнес уреди“, заяви Иванов.
Освен празника на местното читалище, жителите на Бутан отбелязаха и още две специални годишнини - 145 г. от построяването на църквата „Свето Вознесение“ и
90 години от откриването на киното в Бутан, което е първият селски киносалон в  България.

Тържествата започнаха с традиционния фестивал на самодейните състави „Пей и танцувай за Бутан 2016'“. В него взеха участие изпълнители от 14 общини - Враца, Козлодуй, Борован, Хайредин, Оряхово, Бяла Слатина, Враца, Брусарци, Бойчиновци, Лом, Видин, Червен бряг, Пордим и Луковит.
Жителите на Бутан се насладиха и на светлинно шоу, съпроводено с филмова музика – така бе отбелязана годишнината от първата кинопрожекция през 1927 г. Атракцията бе дело на клуб ''Светлина и огън” към читалище „Заря 1911“.


Председателят на патриотичната партия бе посрещнат изключително сърдечно от жителите на красивото врачанско село На сцената на традиционния фолклорен фестивал „Пей и танцувай за Бутан 2016“ се качиха самодейните състави от 14 общини

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки