Недопустима гавра с храм „Св. Александър Невски“


Недопустима гавра с храм „Св. Александър Невски“
16 Юни 2016, Четвъртък


Абитуриентските балове след 24 май са верен барометър за културното поведение на българските зрелостници.



Но това, което показаха част от тазгодишните абитуриенти в София, надмина и най-мрачните ни очаквания.
В светлото утро след празника към храма се насочват големи тълпи от яко почерпени „зрелостници” – шумни и крещящи както винаги. И започват груби и обидни демонстрации на т.н. абитуриенти пред вратите на най-престижния български храм. 
Облечените в оскъдно предизвикателно облекло младежи са силно подгрявани от доведена специално циганска група от музиканти. И като се завихрят едни грозни кючеци, едни страстни гюбеци, та чак потреперват и стените на Божия храм!
Особено провокативна танцьорка се оказа една позакръглена зрелостничка, която усилено се мъчеше да покаже всичките прелести на грамадния си силиконов бюст и понапращялото си тяло.

„Аферим, моме! Машалах!“ – крещяха около нея верните любители на кючеците и гюбеците, изпадайки в транс и неприкривана наслада. А наоколо сеирджии колкото искаш и всички й подражават.
Никой не реагира на това грозно светотатство, на това обидно предизвикателство пред Божия храм! Нито пък се яви някакъв полицай, който да се опита да спре тая гнусна гавра с православната църква!
И защо в България винаги се случва така, че се върви след събитията , след инцидентите.
Че то утре тези пияни поклонници на кючека и гюбека могат да решат и да влязат в Божия храм и там да вършат своите безчинства и богохулства! 

Дали подобни грозни сцени могат да се случат пред вратите на католически храм в Европа или пред мюсюлманска джамия? И не е ли този случай ярко доказателство за криворазбраната слободия у нас, която оскверни, омърси думата „демокрация“?!
И защо не се коментира грозното поведение на тези „зрелостници“, чието държание в случая никак не показва, че са „зрели“?
А е много вероятно повечето от тях да се юрнат да кандидатстват в университетите на християнска Европа! Направо отсега да се ориентират към Саудитска Арабия и Турция, където са на почит кючеците и гюбеците, та хем там да усъвършенстват танцовите си умения.
Никола Динев,
Пловдив


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки