Силата на духа идва от родното място


Силата на духа идва от родното място
Красимира Зуркова при връчването на отличието й в Елена
06 Юни 2016, Понеделник


В Лос Анджелис наричат Красимира Зуркова – единствената българка, която успя да издаде книга зад Океана – българската самодива.

Автор: Мария Симеонова

Преди време в „Десант“ подробно представихме както нея, така и дебютния й роман „Самодива“.
Въпреки че днес талантливата ни сънародничка работи като корпоративен адвокат в Лос Анджелис, в мислите и със сърцето си тя винаги е с родния си край, като не се разделя със снимката на бащината си къща в Елена, която я свързва с милите спомени за едно чудесно детство, за нейните баби и дядовци, съученици, учители и първи приятели.
Краси обича да се завръща при своите корени и затова избра премиерата на нейната книга на български език да бъде в Елена. Салонът на градското читалище се оказа тесен да събере всички земляци и почитатели, докоснали се до вълнуващата история в романа й.

Като добър посланик не само на България, но и на родния си град, Община Елена и Общинският съвет я удостоиха с едностранен плакет, който се връчва на личности със заслужен принос за развитието и популяризирането на Еленския край. Наградата й бе връчена на тържествена церемония на празника на града – 21 май.
„Всеки човек, независимо дали го осъзнава или не, дължи до голяма степен същността, характера си, а също и житейската си съдба, на мястото, от което произлиза. От много години живея от другата страна на Океана, била съм на много места по света и често са ме питали какъв е този дух, който носиш – имаш някаква непоколебима вяра, че около нас съществува магия, че светът е пълен с хубости и че дълбоко във всеки човек се крие нещо добро.

И аз им казвам да отидат далече в Балкана, където има едно китно очарователно градче, да стъпят на калдаръмените улички, да усетят атмосферата и най-вече да говорят с хората, защото там те са най-голямото богатство. И тогава ще усетят същия този дух, който имам и аз.
В кръвта на всеки един народ има вълшебство, има магия, която се предава от поколение на поколение и именно тя го прави уникален, тя му дава сили да пребъде“ – сподели откровено и вълнуващо по време на награждаването младата авторка.


В категории: Културен Десант , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки