В Козаново са доволни от работата на кмета си


В Козаново са доволни от работата на кмета си
Съборът в Козаново започна с хоро, което поведе кметът на селото Атанас Тянев
13 Май 2016, Петък


Атанас Тянев от НФСБ има визия как да превърне селото в привлекателна дестинация за родни и чужди туристи

Автор: Десант

Празникът на асеновградското село Козаново по традиция се отбелязва на 8 май, когато по стар стил православните християни са почитали светиите Константин и Елена. На тази дата някога са се организирали пищни събори, родовете са се събирали, за да се повеселят заедно, да забравят старите вражди и да се помолят за здраве и берекет. Няколко години обаче тази добра традиция е била прекъсната или пък семпло отбелязвана.
Тази година, благодарение на кмета Атанас Тянев от „Национален фронт за спасение на България“, съборът бе възстановен с много българска народна музика, песни и хора.
И отново пръснатите семейства из страната и по света се събраха при корените си, за да си пожелаят здраве и успех.

„С моя екип вложихме много усилия тази година празникът да е по-различен. Поканихме известния фолклорен състав „Орфей” от Асеновград, начело с неговия талантлив солист Георги Янев. На сцената се качиха и самодейните групи от читалище „Никола Вапцаров”, които представиха народни песни от региона. Годишният събор е не само повод за срещата на земляците от Козаново, но е и начин да бъдат съхранени народните традиции. Това е единственият начин не само нашето село, но и цяла България да оцелее в сегашните смутни времена“, заяви Атанас Тянев.

На събора присъстваха и членовете на ръководството на общинската структура на НФСБ в Асеновград Милко Милков и Ани Юнакова.
„Искам да поздравя Атанас Тянев за добрата организация на събора. Козаново е напът да се превърне във витрина на Националния фронт. То ще бъде тест за това дали нашата партия има волята и възможностите да решава проблемите на хората ефективно и бързо“, изтъкна Милко Милков.

Той припомни част от свършеното от кмета от патриотичната партия, което се оценява високо от жителите на асеновградското село. В края на миналата година Тянев предприе спешни мерки за ремонт на местната инфраструктура.
Почистени и ремонтирани бяха отводнителните и напоителните канали в селото. В продължение на години те бяха задръстени, което създаваме големи рискове от наводнения през зимния сезон. Именно Козаново бе едно от най-пострадалите селища по време на наводненията през октомври 2014 г., когато десетки къщи бяха залети от прииждащата вода от близкия язовир.

„В Козаново има пет параклиса като три от тях са над 200-годишни. В близост до селото се намират и три манастира с богата история - „Св. Неделя“, „Св. Петка“ и „Св. Кирик“. Националният фронт ще подпомогне развитието на местния селски туризъм. В близост до населеното място има редица обекти, които могат да бъдат атрактивни за нашите и чужди туристи. Моят екип подготви всичко необходимо, за да може селото да кандидатства за средства от европейските програми. Така ще създадем качествен туристически продукт, а оттам и нови работни места“, подчерта Атанас Тянев.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки